preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora

Login
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
vijesti
Čitanje na glas
Valentina Vujnović / datum: 19. 10. 2018. 13:07

Učenice Leona Posavac, Viktorija Likević i Ana-Marija Gusić sudjelovale su na gradskom natjecanju Čitanje na glas, koje se održalo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Viktorija je osvojila prvo mjesto i ide dalje na županijsko natjecanje. Leona je osvojila drugo mjesto. Veliko BRAVO za naše cure i mentoricu, učiteljicu Đurđicu! 


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 19. 10. 2018. 13:00

Povodom Dana jabuka vrijedne ruke učenika PŠ Nebojan napravile su kompot od jabuka.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2018. 14:19
Učenici PŠ Nebojan na prigodan način su obilježili Međunarodni dan kravate – 18. listopada, koji se obilježava diljem svijeta.
Imali su likovne radionice na kojima su različitim tehnikama izrađivali kravate.

[OPŠIRNIJE]Dani kruha - Gora
Valentina Vujnović / datum: 17. 10. 2018. 09:44

Cijeli tjedan prožet je aktivnostima vezanim uz obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon jučerašnjeg pečenja finih kiflica, danas su uslijedili prigodni glazbeno-scenski program i izložba slastica koje su napravile mame, bake, tete i strine naših učenika. Kada su svi pomislili da je došao kraj današnjim aktivnostima, učenici 5. razreda pripremili su iznenađenje i uz pomoć tete kuharice zamijesili i ispekli gibanicu od jabuka i šumskog voća. Veselo, raspjevano jutro razgalilo je srca publike, rastjeralo maglu i uvelo sunčeve zrake u sve učionice.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha - PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 17. 10. 2018. 09:42

Vrijedne ruke učenika i učiteljica PŠ Nebojan izradile su mnoštvo kiflica, pletenica i peciva.


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo - pečenje kiflica
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2018. 09:40

Danas se našom školom širio ugodan miris pečenih kiflica. Na domaćinstvu su učenici mijesili i pekli kiflice. Male ruke čuda rade pod budnim okom učiteljice Mire! <3


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Valentina Vujnović / datum: 4. 10. 2018. 09:15

Učenici trećeg razreda i učiteljica Gordana Gali Adamović obilježili su Dječji tjedan kroz niz aktivnosti i radionica. Posebno se ističu dvije radionice, Recept za prijateljstvo i Ja u razrednom odjelu.
U radionici Recept za prijateljstvo, učenici su podijeljeni u dvije skupine, najprije otpjevali pjesmu Prijateljstvo, a zatim zajedničkim radom napisali recept za prijateljstvo. Svaki od recepata sadrži koje to osobine krase dobrog prijatelja, šta je za prijateljstvo najbitnije i bez čega ono ne bi moglo postojati. Na kraju je svaki od predstavnika skupine pročitao svoj recept te smo proglasili uspješniji. 
Cilj radionice Ja u razrednom odjelu bio je provjeriti unutarnji osjećaj djeteta prema grupi – razrednom odjelu i potaknuti ga na razmišljanje o dobrim i lošim osjećajima te kako bi ih mogao promijeniti – dobre pojačati, a loše pretvoriti u dobre. Učenici su pomoću kolaža kroz boje, oblike, predmete, osobe, riječi i znakove izrađivali vlastite slike. Prije izrade su promislili o svojoj ulozi u razredom odjelu te kako oni sebe vide u toj zajednici. 
Cjelokupan rad je bio popraćen pjevanjem, smijehom i pozitivnim ozračjem.


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Vujnović / datum: 2. 10. 2018. 09:16

Učenici nižih razreda s učiteljicom Marijašević vrijedno rade na domaćinstvu. Ovaj tjedan šivali su gumbe i jastučiće za igle. Od idućeg tjedna kreću s osnovama kuhanja.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan - Posjet gradonačelniku
Valentina Vujnović / datum: 1. 10. 2018. 12:47

Povodom Dječjeg tjedna  učenici naše škole danas su bili na prijemu kod gradonačelnika . Uz naše učenike, Gradsku vijećnicu ispunili su i školarci  OŠ Jabukovac, OŠ Mate Lovraka i DV Petrinjčica. Dočekala ih je zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb i strpljivo odgovarala na pitanja koja su djeca brižno pripremila. Naše predstavnike zanimalo je kada će se asfaltirati prilazna cesta školi jer  tih tridesetak metara od autobusa do škole za kišnog vremena teško je prijeći bez gumenih čizama, a svi znamo da su djeci najmilije tenisice, i to često-platnene. Konkretan odgovor nisu dobili, ali saznali su da je u planu uređenje prostora ispred župne crkve, a time i prilazne ceste školi.

Na kraju susreta zamjenica gradonačelnika poručila je djeci neka im od današnjeg posjeta ostane u glavi misao na to kako kroz život treba ići sa zahvalnošću i poniznošću. S tim mislima naši učenici su se vratili u školu i za početak zahvalili ravnateljici na svemu što čini da bi njima bilo ljepše i bolje: energetskoj obnovi škole, novoj ogradi, novoj blagovaonici i svakodnevnim toplim obrocima.


[OPŠIRNIJE]Svjetlo za ranjeni grad
Valentina Vujnović / datum: 17. 9. 2018. 07:11

Povodom "Dana sjećanja" u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Smž na gradskom trgu u Petrinji održan je program "Svjetlo za ranjeni grad". Programu su nazočile ravnateljica naše škole i stručna suradnica. Puštale su se u zrak lanterne i baloni.!!!! 💓


[OPŠIRNIJE]"Dani sjećanja 1991. - 2018."
Valentina Vujnović / datum: 16. 9. 2018. 19:17

U sklopu manifestacije "Dani sjećanja 1991.-2018." u Petrinji, u pratnji vjeroučitelja, stručne suradnice i ravnateljice, učenici naše škole bili su na Svetoj misi u župnoj crkvi sv. Lovre. Po završetku Svete mise, u koloni sjećanja išli su na Senjak do Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje se održao prigodni program i komemoracija.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Lonjsko polje
Valentina Vujnović / datum: 13. 9. 2018. 08:58

[OPŠIRNIJE]Posjet prometnog policajca prvašićima
Valentina Vujnović / datum: 12. 9. 2018. 08:45

Danas je naše prvašiće posjetio prometni policajac. Upoznao ih je s osnovnim pravilima kojih se moraju pridržavati u prometu kao pješaci. na kraju im je podijelio reflektirajuće prsluke.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Valentina Vujnović / datum: 10. 9. 2018. 08:35

Učenici nižih razreda u PŠ Nebojan obilježili su HOD raznim sportskim aktivnostima, a učenici u Gori slušali su predavanje o Olimpijskim igrama koje je pripremio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Tihomir Pucović.


[OPŠIRNIJE]Maturalac i škola u prirodi
Valentina Vujnović / datum: 6. 9. 2018. 08:29

Nova školska godina za učenike 3., 4., 7. i 8. razreda nije mogla bolje započeti. Godinu dana ranije planirano putovanje na višednevnu ekskurziju, odnosno Školu u prirodi danas je dobilo svoj vrhunac. U jutarnjim satima u četvrtak krenuli su prema Istri. Prva destinacija koju su posjetili bio je gradić Motovun. U najstarijem dijelu grada prošetali su unutarnjim gradskim prstenom, zidinama koje su u prošlosti činile obranu grada. Uspon do Motovuna je bio dosta zahtjevan, no pogled koji se prostire cijelim obzorom vrijedan je svakog napravljenog koraka. Nakon Motovuna, uslijedio je put do Poreča, odnosno Apartmana Lanterna gdje su se učenici smjestili, raspakirali i otišli na poslijepodnevnu rekreaciju – uživanje u morskim radostima: plivanje, ronjenje, šetnja i igra. Drugi dan je bio prožet razgledavanjem brojnih istarskih znamenitosti, među kojima su Nacionalni park Brijuni i Pulska arena. Trećeg dana učenici su posjetili gradove Rovinj i Poreč i njihove znamenitosti. U Rovinju šetnjom kroz Balbijev luk , prošli su kroz ulicu Grisiom (otvoreni atelje) do crkve Sv. Eufemije, zaštitnice grada. Poreč su razbudili zvukovi baroknih glazbenika, obrtnika, trgovaca, plemića i običnog puka. Sve je mirisalo na davnu prošlost. Učenici su, može se reći, ušli u povijesni vremeplov, zahvaljujući povijesnoj manifestaciji koja se baš toga dana održavala. Četvrti dan nakon pakiranja bio je rezerviran za povratak kućama, ali prije povratka posjet gradu Rijeci i razgledavanju znamenitosti. Vrlo zanimljivo mjesto ručka botel (hotel u brodu) upotpunilo je ovo putovanje. Nakon ručka uslijedio je put prema Trsatu, jednom od najstarijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj. Trsatska gradina bila je posljednja znamenitost s kojom su se učenici upoznali, a ujedno ih je tamo dočekao tradicionalni Festival legendi Malik na kojemu su mogli vidjeti i upoznati srednjovjekovne zanate i viteške igre. Povratak kućama je malo rastužio lica učenika, jer su im protekli dani bili ispunjeni ne samo brojnim sadržajima, već i druženjem s prijateljima. Lica su se brzo razvedrila kada su ugledali svoje roditelje koji su ih dočekali raširenih ruku. Dojmovi će se prepričavati danima, mjesecima, a neka sjećanja će ostati i za prepričavanje drugim generacijama.


[OPŠIRNIJE]1. dan nastave u šk.god. 2018./2019.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2018. 10:18

Dragi učenici!

U ponedjeljak, prvi dan nastave, u školu dolazite autobusom po rasporedu vožnje kao i prošle godine. Ponesite prazne školske torbe za udžbenike koji vas čekaju u školi. Nastavu ćete imati normalno prema rasporedu koji se nalazi na web stranici škole. Odlazak učenika nižih razreda iz škole je u 12,30 sati. Puno uspjeha u novoj školskoj godini žele vam učitelji i ravnateljica škole.

 

 


[OPŠIRNIJE]Kalendar rada u školskoj 2018./2019. godini
Valentina Vujnović / datum: 26. 7. 2017. 10:08

 

KALENDAR  RADA  ZA ŠKOLSKU 2018./2019. GODINU

smileysmileysmileysmiley

U ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine započinje nastava u školskoj 2018./2019. godini i traje do petka, 14. lipnja 2019. godine.


NASTAVA

Nastava počinje 3. rujna 2018. godine, a završava 14. lipnja 2019. godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta:

1.polugodište, koje traje od 3. rujna 2018. godine do 21. prosinca 2018.g.

2.polugodište, koje traje od 14. siječnja 2019. godine do 14. lipnja 2019.g.

Nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana, odnosno 35 nastavnih tjedana.


UČENIČKI ODMORI

Zimski učenički odmor traje od srijede, 24. prosinca 2018. do petka, 11. siječnja 2019.

Proljetni učenički odmor traje od četvrtka, 18. travnja 2019. do petka, 26. travnja 2018.

Ljetni učenički odmor traje od ponedjeljka, 17. lipnja 2019., osim za učenike/ce koji/koje polažu razredni ispit ili pohađaju dopunski rad.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju