2020-09-08 13:45:00

Škola je počela. Što sad?

 

Dragi roditelji, kako bi svome djetetu olakšali prve školske dane možete učiniti sljedeće:

    Kod kuće odaberite s djetetom njegov prostor za rad i učenje. Važno je da na radnom stolu nema puno sadržaja koji bi mu mogli odvratiti pažnju.  

    Redovito nadgledajte pisanje domaćeg uratka te sjednite kraj djeteta i pomozite mu svojim uputama. Ne rješavajte zadatke umjesto djeteta i ne nudite mu gotova rješenja, već ga potičite na razmišljanje! U prvim tjednima prekontrolirajte zajedno sadržaj školske torbe- jesu li u torbi sve knjige i bilježnice potrebne za sljedeći dan.

    Vodite brigu da dijete redovito doručkuje i , ukoliko nije korisnik školske kuhinje, ponese užinu u torbi.

     Budite uporni i dosljedni u ponavljanju potrebe pridržavanja propisanih epidemioloških mjera te pokažite poželjna ponašanja svojim primjerom. 

    Privikavajte dijete na uspoređivanje i procjenjivanje. Puno razgovarajte s djetetom. Govorite mu pozitivno o različitostima-netko bolje crta, netko pleše, netko je viši... Ne treba se bojati uspoređivanja sve dok ima Vašu potporu i pohvalu. Pokažite mu da je vrijedno truditi se, da vježbanjem neke aktivnosti možemo napredovati u njoj i postati sve bolji i bolji. Također pripremite dijete na mogućnost da u razredu postoji neko dijete koje ima teškoće u učenju ili ponašanju.

    Vama i Vašoj djeci želimo uspješnu i radosnu školsku godinu!

 

 

 

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora