preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Digitalna pristupačnost mrežnih stranica škole

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ

Kao tijelo javnog sektora Osnovna škola Ivan Goran Kovačić obvezna je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu s člankom 3. stavak 1. alineja c  Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 17/19.; dalje u tekstu: Zakon) kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežne stranice Osnovne škole Ivan Goran Kovačić na adresi www.os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr

 

STATUS USKLAĐENOSTI

Ove internetske stranice u većoj mjeri su usklađene sa Zakonom na način da:

  • ispunjavaju većinu obveznih zahtjeva za osiguravanje digitalne pristupačnosti prema članku 7.1. Smjernica CARNET-a za osiguravanje digitalne pristupačnosti koje su pregledane i odobrene od nacionalnih krovnih udruga osoba s invaliditetom.
  • ispunjavaju većinu dodatnih preporuka prema članku 7.2. Smjernica CARNET-a za osiguranje digitalne pristupačnosti.

NEPRISTUPAČNI SADRŽAJ

Iznimke od usklađenosti sa Zakonom su:

  • zbog dinamičnosti naslovnice, čitačima zaslona koje koriste slijepe i slabovidne osobe sadržaj se ne prikazuje uvijek na isti način odnosno za slijepe bi trebao zvučni zapis
  • područja koja se aktiviraju prelaskom miša nisu dovoljno velika za korisnike s motoričkim teškoćama
  • naslove i ostale dokumente trebalo bi prilagoditi osobama s disleksijom (font, boja pozadine, prored, oblikovanja)
  • pojedine datoteke nisu čitljive čitačima ekrana jer sadržavaju dokumente koji su spremljeni kao slike i bez odgovarajućeg opisa
  • dio slika nema prikladan tekstualni naziv

Sadržaji mrežnih stranica koji su kvalificirani kao arhiva (sadržaji koji nisu potrebni za postupke u tijeku niti se ažuriraju niti uređuju nakon 23. rujna 2019.) nisu obuhvaćeni područjem primjene primjenjivog zakonodavstva te nisu niti usklađeni sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 017/2019).

 

PODIZANJE RAZINE PRISTUPAČNOSTI

Škola poduzima aktivnosti kojima će kontinuirano poboljšavati usklađenost sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske s ciljem potpune prilagodbe svojeg internetskog sadržaja osobama s invaliditetom.

Ova Izjava je sastavljena 28.9.2020. godine sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivnom (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća pristupačnosti internetskim stranicama i mobilnim aplikacijama tijela javnog sektora, a  utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018. i rezultat je samoprocjene Osnovne škole Ivan Goran Kovačić.

 

POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT

U slučaju da korisnik treba informacije koje su na mrežnim stranicama Javnog weba Osnovne škole Ivan Goran Kovačić  (www.os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr ) objavljene u nepristupačnom obliku ili je primijetio neusklađenosti koje nisu obuhvaćene opisom iz stavke Nepristupačan sadržaj, korisnik se može javiti:

putem e-pošte na adresu: igk@os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr

putem telefona +385 44 824755

putem telefaksa: +385 44 824650

poštom na adresu: OŠ Ivan Goran Kovačić, Gora 61a, 44 250 Petrinja

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati.

 

POSTUPAK PRAĆENJA PROVEDBE PROPISA

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju da korisnik mrežnih stranica Javnog weba Osnovne škole Ivan Goran Kovačić  (www.os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr) nije zadovoljan odgovorima na upit, obavijest o neusklađenostima ili smatra da Škola nije udovoljilo zahtjevu za pristupačnim informacijama, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem e -pošte: ppi@pristupinfo.hr ili pisanim putem na adresi: Povjerenik za informiranje, Trg žrtava fašizma 3, 10000 Zagreb.

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju