preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora

Login
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
vijesti
Škola je počela. Što sad?
Anita Žugaj / datum: 8. 9. 2020. 13:45

 

Dragi roditelji, kako bi svome djetetu olakšali prve školske dane možete učiniti sljedeće:

    Kod kuće odaberite s djetetom njegov prostor za rad i učenje. Važno je da na radnom stolu nema puno sadržaja koji bi mu mogli odvratiti pažnju.  

    Redovito nadgledajte pisanje domaćeg uratka te sjednite kraj djeteta i pomozite mu svojim uputama. Ne rješavajte zadatke umjesto djeteta i ne nudite mu gotova rješenja, već ga potičite na razmišljanje! U prvim tjednima prekontrolirajte zajedno sadržaj školske torbe- jesu li u torbi sve knjige i bilježnice potrebne za sljedeći dan.

    Vodite brigu da dijete redovito doručkuje i , ukoliko nije korisnik školske kuhinje, ponese užinu u torbi.

     Budite uporni i dosljedni u ponavljanju potrebe pridržavanja propisanih epidemioloških mjera te pokažite poželjna ponašanja svojim primjerom. 

    Privikavajte dijete na uspoređivanje i procjenjivanje. Puno razgovarajte s djetetom. Govorite mu pozitivno o različitostima-netko bolje crta, netko pleše, netko je viši... Ne treba se bojati uspoređivanja sve dok ima Vašu potporu i pohvalu. Pokažite mu da je vrijedno truditi se, da vježbanjem neke aktivnosti možemo napredovati u njoj i postati sve bolji i bolji. Također pripremite dijete na mogućnost da u razredu postoji neko dijete koje ima teškoće u učenju ili ponašanju.

    Vama i Vašoj djeci želimo uspješnu i radosnu školsku godinu!

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Europski dan logopedije
Anita Žugaj / datum: 1. 3. 2020. 20:57

Poštovani roditelji!

Već četrnaestu godinu Hrvatsko logopedsko društvo u suradnji sa CPLOL-om, krovnom europskom asocijacijom logopeda, obilježava 6. ožujka Europski dan logopedije. Svake je godine taj dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije kojom se bave logopedi. Tema ovogodišnjeg Europskog dana logopedije je "Poremećaji čitanja i pisanja-nove tehnologije i pristupi". I u našoj školi ćemo obilježiti ovaj dan! Pozivamo vas da dođete 6. ožujka 2020. u vremenu od 9 do 12 sati i pitate logopeda sve što vas zanima iz područja jezično-govorno-glasovne komunikacije. Ukoliko mislite da vaše dijete ima teškoće čitanja i pisanja, a niste sigurni, sada je trenutak da to ustanovite! Ako je to potrebno vašem djetetu, upoznat ćemo vas s novim tehnologijama koje mu mogu olakšati učenje.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Anita Žugaj / datum: 18. 12. 2019. 08:43

Publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne su  na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504.

Video sadržaj "Kako zaštititi djecu na Internetu" dostupan je na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.


[OPŠIRNIJE]Kako pomoći djetetu u učenju
Anita Žugaj / datum: 2. 12. 2019. 09:21

 

Djeca bi, kad god je to moguće, trebala učiti i pisati domaću zadaću na istom mjestu. Mjesto za učenje i pisanje domaćih zadaća ne mora biti raskošno niti posebno uređeno. Radna površina neka bude dovoljno velika i dovoljno osvijetljena. Izvor svjetla (prozor i svjetiljka) neka bude smješten s lijeve strane kod dešnjaka, odnosno s desne kod ljevaka.
Uz mjesto za učenje dobro je staviti policu na kojoj će dijete držati svoje knjige, bilježnice i druge školske potrepštine.

Ne može li imati posebno mjesto za učenje, djetetu je potrebno osigurati da barem u miru i neometano od drugih napiše zadaću i uči. U tom slučaju svoje knjige i druge potrepštine može držati u posebnoj kutiji. Bitno je da dijete uvijek zna gdje mu se što nalazi i da brine o svojim stvarima.
Idealno je ako se radni stol za nešto starije školsko dijete nalazi u njegovoj sobi jer se pisanjem zadaća i učenjem na odvojenom mjestu ono počinje osamostaljivati.
Dobro je da se na stolu nalazi sat i kalendar kako bi dijete lakše moglo organizirati vrijeme koje mu stoji na raspolaganju za učenje pojedinih predmeta. Na zid možete staviti pločicu na koju će dijete lijepiti razne papiriće-podsjetnike.

 


 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju