preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Gora

Login
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
vijesti
Početak nastave u 2. polugodištu
Valentina Vujnović / datum: 15. 1. 2021. 20:10
Dragi naši učenici i roditelji!
Temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava će u 2. polugodištu početi 25. siječnja 2021. godine. Nastava će se odvijati po modelu C, odnosno "na daljinu".
Do početka nastave prikupit ćemo i podijeliti učenicima udžbenike i pribor za rad, prema iskazanim potrebama. IT oprema je dostavljena učenicima.
Učenici će imati nastavu po postojećem rasporedu (na platformi Teams). Za sva dodatna pitanja i bilo kakvu pomoć, obratite se razrednicima, stručnoj suradnici ili ravnateljici.
Ne brinite se, sve moguće poteškoće rješavat ćemo u „hodu“. Najvažnije je da ste svi dobro i da unatoč teškim danima iza nas s vjerom i nadom koračamo u bolje i mirnije sutra.
Vaša ravnateljica
Valentina Vujnović

[OPŠIRNIJE]DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST!
Valentina Vujnović / datum: 10. 1. 2021. 20:11

Uz vašu pomoć opet će naši učenici i učitelji sjesti u svoje klupe i orit će se smijeh našim školskim hodnicima i prekrasnom školskom okolišu! Jer, mi smo jaki, imamo veliko srce, i u ovim trenutcima to moramo i pokazati! Zajedničkim snagama izgradit ćemo bolju budućnost za našu djecu!


[OPŠIRNIJE]Potres
Valentina Vujnović / datum: 10. 1. 2021. 11:25
29. prosinca 2020. naše dvije školske zgrade pretrpjele su velika oštećenja u jakom potresu, a isto tako domovi naših učenika i zaposlenika. Školska zgrade stoje, uspravno, prkose svojom vanjštinom, ali njihova srca (unutrašnjost) su uništena. Isto tako učenici, roditelji, zaposlenici su svojom vanjštinom dobro, no srca su nam na trenutak zastala, stisnula se…. Međusobno si govorimo i tješimo se: „Bit će sve dobro!“ I znajte da će sve biti dobro, jer upravo u ovakvim situacijama mi znamo iznaći i pokazati snagu i volju za ići prema naprijed.
Ovom prilikom bih se zahvalila svim ljudima dobre volje i organizacijama koji su nas kontaktirali i ponudili pomoć. Pomoć koju nam nudite trenutno nemamo gdje smjestiti. Vaša pomoć će nam trebati kada se školske zgrade obnove– izgrade, i to u vidu financijske pomoći, opreme i školskih potrepština za uređenje interijera (stolovi i stolice, ormari, didaktička oprema, informatička oprema, školske potrepštine za učenike iz socijalno ugroženih obitelji i ostalo). Nadamo se da nas nećete zaboraviti u sljedećim mjesecima i biti do kraja s nama. Također koristim priliku da se zahvalim svima koji su pomogli obiteljima učenika naše škole, na svim inicijativama za ponovno uspostavljanje donekle „normalnog“ života naših učenika, roditelja i zaposlenika.
HVALA VAM! ❤
Ravnateljica Valentina Vujnović, dipl. uč.

[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 21. 12. 2020. 09:17

U petak, 18. prosinca u našoj školi održano je školsko natjecanje unutar Nacionalnog projekta za poticanje čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda". Tema ovogodišnjeg projekta je "U svijetu knjiga". Učenici su trebali pročitati četiri knjige: Miris knjige, Jadranka Klepac; Matilda, Roald Dahl; Demon školske knjižnice, Morea Banićević i Tom Gates : Svjetski dan knjige : Najbolji u povijesti (dosad), Liz Pichon.

Na natjecanju su sudjelovale učenice 8. razreda: Ana-Marija Gusić, Marija Nožarić i Lana Sladić. Dok čekamo službene rezultate, čestitamo na uloženom trudu!


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice u Gori
Valentina Vujnović / datum: 7. 12. 2020. 14:42

Na današnjim božićnim radionicama nastali su raznovrsni i maštoviti uradci koji krase učionice i hol škole.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Valentina Vujnović / datum: 7. 12. 2020. 09:44

Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola, s ciljem promocije hrvatskog pčelarstva. Školski medni dan održao se danas, 7. prosinca, na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda podijelio se med zapakiran sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza. Cilj Mednog dana je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda.


[OPŠIRNIJE]Dobro je činiti dobro!
Valentina Vujnović / datum: 4. 12. 2020. 13:48
Predblagdansko raspoloženje obilježila su dobra djela naših učenika i djelatnika škole. Danas su učenici nižih razreda dočekali svetog Nikolu prigodnom priredbom. Budući da su epidemiološke mjere na snazi, bili su jedni drugima publika. Sveti im je Nikola uručio slatke poklone i izmamio osmijehe na lica.
Osim Nikolinih poklona, učenici viših razreda organizirali su tombolu, a prikupljen prihod je namijenjen za projekt Škole za Afriku u koji smo uključeni već dugi niz godina.
Ovim aktivnostima realizirane su aktivnosti i za projekt Na putu dobrote 2, gdje su učenici pokazali suosjećajnost onima kojima je pomoć potrebna.

[OPŠIRNIJE]Večer matematike u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 2. 12. 2020. 13:46
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.
Učenici 4. A razreda su se uključili u projekt Večer matematike i sudjelovali u zabavnim aktivnostima u kojima su otkrivali, često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike. Otkrivali su na zanimljiv način što matematika jest i čime se bavi. Nailazili su na matematičke probleme koje su svi uspješno, uz malo više truda, riješili.

[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv ovisnosti
Anita Žugaj / datum: 2. 12. 2020. 10:04

Svake godine, u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ove godine obilježavamo ga prigodnim radionicama na satovima razrednika. Jedna od aktivnosti bila je i Kahoot kviz o poznavanju utjecaja alkohola na ljudski organizam gdje su učenici pokazali solidno znanje i interes za proširivanjem sadržaja. Poduprimo ih u tome da svoje znanje upotrijebe na pravi način i ne upadnu u zamku ovisnosti!


[OPŠIRNIJE]Rad estetske skupine
Valentina Vujnović / datum: 26. 11. 2020. 14:22

Kako nam se najradosniji dani u godini ubrzo približavaju, kreativnost i mašta učenika četvrtog razreda, članova estetske skupine, sve je veća i originalnija. Zajedno sa svojom učiteljicom Katom Dvorneković, vrijedno i strpljivo su sudjelovali u stvaranju slike/plakata zime kakvu bismo željeli.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan djeteta
Valentina Vujnović / datum: 20. 11. 2020. 13:13

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Obilježavanjem ovog dana se želi senzibilizirati javno mnijenje i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.
Učenici 1. i 2. razreda PŠ Nebojan obilježili su ovaj dan crtanjem prava djeteta.


[OPŠIRNIJE]Navik on živi, ki zgine pošteno!
Valentina Vujnović / datum: 18. 11. 2020. 10:07
Jedno od najbolnijih poglavlja novije hrvatske povijesti, svakako je obrambeni Domovinski rat. Ovih dana, točnije, 18. studenoga, prisjećamo se strahota koje je prošao herojski grad Vukovar i njegovi stanovnici tijekom tromjesečne okupacije. Prisjećamo se agresije, pokolja, logora, koji su uslijedili za one koji su u Vukovaru ostali do kraja. Malobrojni hrvatski branitelji tri su mjeseca pružali nadljudski otpor neusporedivo brojnijoj i moćnijoj srpskoj agresorskoj vojsci JNA i paravojnim formacijama, koje su grad držale u okruženju, neprekidno ga zasipajući topništvom i zračnim udarima, što je Vukovar do kraja opsade sasvim sravnalo sa zemljom.
Kako bismo iskazali pijetet svakoj žrtvi vukovarske tragedije, ali isto tako i svim braniteljima i civilima koji su prošli kalvariju Domovinskog rata, učiteljica povijesti učenicima viših razreda održala je predavanje na istu temu. Učenici osmog razreda Marija Nožarić, Ana-Marija Gusić, Lana Sladić i Marko Prašnjak izradili su plakate pomoću digitalnih alata na temu Mjesta sjećanja.
Uređeni pano školskog hola priča više od bilo koje priče. Ne možemo ostati ravnodušni na 938 bijelih križeva koji odišu suzama, boli i patnjom. Isto tako ne možemo zatvarati oči pred istinom i zaboraviti nešto što je obilježilo naše živote i ostavilo traga na hrvatskoj zemlji.
Jer, na kraju krajeva: „NAVIK ON ŽIVI, KI ZGINE POŠTENO!“

[OPŠIRNIJE]Za djecu Vukovara
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 17. 11. 2020. 10:17

Učenici i djelatnici naše škole priključili su se humanitarnoj akciji za djecu Vukovara. Kupnjom posebno dizajniranog lampiona vukovarskog tornja čine dobro djelo te pomažu djeci Vukovara.

Akcija je provedena u sklopu međunarodnog eTwinning projekta Na putu dobrote 2/On the parth of kindness.


[OPŠIRNIJE]Sadnja presadnica cvijeća
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 16. 11. 2020. 14:07

Učenici članovi skupine Školski vrt sadili su presadnice cvijeća kojima će uljepšati školski prostor.

Akcija je provedena u sklopu eTwinning projekta Živimo zeleno/Living greenly.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 16. 11. 2020. 12:58

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. Tog dana podsjećamo se na važnost poštovanja i uvažavanja drugačijih od nas.

Učenici 5. razreda na satu razrednika s razrednicom Davorkom Lovrić Vlašić obilježili su Međunarodni dan tolerancije slušanjem priče o dječaku drugačijem od nas. Na taj način shvatili su da nas razlike ipak spajaju. Napravili su cvijet tolerancije. Na latice različitih boja upisivali su pojmove vezane uz toleranciju. Slagalica napravljena od učeničkih imena dokaz je da je razred velika cjelina sastavljena od različitosti.

Radionica je održana u sklopu međunarodnog eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading.


[OPŠIRNIJE]Online radionica UPSHIFT
Valentina Vujnović / datum: 16. 11. 2020. 10:06

Tim od 5 učenika osmog razreda naše škole sudjelovao je online radionici Upshift. Online radionica UPSHIFT organizirana je od 13. do 15. studenog 2020. preko Zoom aplikacije i ostalih alata za online timski rad! UPSHIFT radionica objedinila je poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici su stekli nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, učenici su okupili svoj tim od pet članova te su u prijavi opisivali problem koji žele riješiti. Tijekom radionice sudionici su imali priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava, a 5 odabranih timova dobilo je i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost. Jedan od dobitnih timova je i tim naše škole. Ponosni smo na naš tim jer su sve odradili sami, na vrijeme i s voljom. Bravo! Želimo im puno uspjeha u daljnjoj provedbi ideja u djelo!


[OPŠIRNIJE]Sjedila sam na oblaku
Valentina Vujnović / datum: 14. 11. 2020. 10:05
Učenici petoga razreda pisali su 1. školsku zadaću na satu Hrvatskoga jezika. Učiteljica Đurđica Fran ponudila im je nekoliko tema. Većinu učenika privukao je naslov ,, Sjedio/Sjedila sam na oblaku ''.
Kako dječja mašta ne poznaje granice, pokazala je učenica Marta Šubić. Njezini prijatelji iz razreda priznali su da im se njezin sastavak najviše svidio. Marta je izjavila da voli sanjariti i pisati sastavke. Poželjela je pokazati svoj rad majci, kao i vama, dragi čitatelji!

[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Vujnović / datum: 11. 11. 2020. 10:03

Vrijedne ruke učenika 2. razreda na domaćinstvu su izvezle cvjetiće.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan izumitelja
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 9. 11. 2020. 13:08

Međunarodni dan izumitelja obilježava se 9. studenoga. Na taj se dan prisjećamo velikih izumitelja koji su svojim izumima i inovacijama poboljšali naš svakodnevni život. I mnogi hrvatski izumitelji uljepšali su hrvatsku i svjetsku svakodnevicu.

Učenici 5. razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić upoznali su se s radom hrvatskog izumitelja Ivana Vučetića. Ivan Vučetić utemeljio je daktiloskopiju. Učenici su otisnuli svoje otiske prstiju, uspoređivali ih s ostalim učenicima i uvidjeli razlike u otiscima prstiju. Okušali su se i u uzimanju otiska s predmeta te su postali pravi mali detektivi. Na kraju su pogledali kratki film o Ivanu Vučetiću.

Aktivnosti su provedenu unutar eTwinning projekta Pokusi su nova fora/ Experiments are cool.


[OPŠIRNIJE]Eko akcija - Skupljanje otpalog lišća
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 26. 10. 2020. 15:31

Jesen je ušla i u naše školsko dvorište. Kako bi ono i u jesenskim danima izgledalo prekrasno mali zadrugari s učiteljicom Zrinkom Vuković uključili su se u eko akciju skupljanja otpalog lišća. Akciju su proveli unutar eTwinning projekta Živimo zeleno/Living greenly kojeg provodi učiteljica Davorka Lovrić Vlašić.


[OPŠIRNIJE]Oboji svijet
Anita Žugaj / datum: 25. 10. 2020. 19:00

Ove godine naši učenici su se svojim likovnim radovima uključili u natječaj Foruma za slobodu odgoja "Oboji svijet šarenim bojama tolerancije". Aktivnosti vezane uz natječaj koordinirala je školska defektologinja Anita Žugaj. Pod mentorstvom učiteljice Davorke Lovrić Vlašić, učenici petog razreda izradili su crteže na temu prihvaćanja i uvažavanja različitosti. Izložba radova organizirana je u prostoru školske knjižnice, a školska Oboji svijet komisija izabrat će najbolji rad koji će prijaviti na natječaj. 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Ljepote moje domovine/The beauties of my homelanda
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 23. 10. 2020. 14:31

Učenici 5. i 8. razreda s učiteljicom geografije Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Ljepote moje domovine/The beauties of my homeland. U projektu će učenici kroz razna područja saznati o ljepotama svoje domovine, razvijati odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka i razvijati ljubav prema domovini. Cilj projekta je proširiti znanje učenika o različitim krajevima naše domovine te upoznati kulture drugih država. Učenici će kroz druženja s učenicima iz drugih škola upoznati prirodno-geografske uvijete, gospodarstvo, naselja, prirodne posebnosti i kulturno povijesne znamenitosti tih krajeva. U prvoj aktivnosti izradili su logo našeg zavičaja.


[OPŠIRNIJE]U potrazi za knjigom
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 23. 10. 2020. 14:04

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Razlistaj se. I naše se drvo razlistalo uz pomoć učenika 5. razreda i knjižničarke Davorke Lovrić Vlašić. Učenici su na listićima imali zadatke da uz pomoć signature pronađu knjige u knjižnici. Nakon pronađene knjige listićem su bogatili naše drvo. Samostalnim pronalaskom knjiga na policama knjižnice mogu uspješno izabrati knjige za čitanje unutar eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading.


[OPŠIRNIJE]Pretraživanje on line kataloga knjižnice
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 22. 10. 2020. 13:09

Kako pretražiti on line katalog knjižnice i pronaći željenu knjigu znaju učenici 8. razreda. Uz pomoć knjižničarke Davorka Lovrić Vlašić upoznali su se s katalogom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te su pretraživali i on line katalog naše Gradske knjižnice i čitaonice u Petrinji. Naučene vještine koristit će im i u eTwinning projektu Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading jer će samostalno moći pretražiti on line katalog knjižnice i odabrati knjigu za čitanje.


[OPŠIRNIJE]Un, deux, trois...
Anita Žugaj / datum: 22. 10. 2020. 11:12

U suradnji s Udrugom IKS, Udrugom OAZA i  ESC volonterima danas su u našoj školi održane radionice na temu ekologije, a u sklopu projekata "Oaza za djecu" i "Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama". Kroz radionice i igre s volonterima iz Češke, Danske, Francuske, Irske, Italije, Njemačke i Nizozemske učenici  od prvog do četvrtog razreda  imali  su priliku za komunikaciju na različitim stranim jezicima. Najviše su koristili engleski, ali brojalo se i na njemačkom i na francuskom jeziku. I vrijeme nam je išlo na ruku pa smo mogli aktivnosti provesti vani na svježem zraku te oduševiti volontere okolišom naše škole. 


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:34

Kroz istraživanje, igru i pripremu raznih slastica od jabuka, učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Nebojan obilježili su Dan jabuka.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 1. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:33

Danas su učenici 1. razreda kroz integrirani radni dan obilježili 20. listopada - Dan jabuka. Dan su započeli čitanjem pjesama o jabukama, u matematici su brojali i uspoređivali jabuke te slagali ukrasne košare, zatim pogledali prezentaciju o Danu jabuka, zašto i od kada se obilježava. Nakon toga bojali su ilustracije jabuka, ali i naučili razliku između voća i voćke te ukrasili razredni pano. Slijedilo je rješavanje integriranog listića sa zadatcima o jabukama. Dan su završili igranjem kvizova na temu jabuka uz puno smijeha i veselja.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:31
Dana 20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. Učenici 4. razreda obilježili su ga integrirano kroz nastavu prirode i društva, hrvatskog jezika , likovne kulture i njemačkog jezika.
Dan je započeo ubiranjem zrelih jabuka u školskom voćnjaku. Dan prije su istraživali i zapisali recept najfinijeg kolača od jabuka. Nakon zajedničkog odabira, najprivlačniji recept su i praktično isprobali. Spremili su ukusnu savijaču od jabuka – Apfelstrudel. Dok se savijača pekla izradili su prigodni plakat kojim su naglasili koliko je jabuka važna za zdravlje čovjeka. Na kraju su se zasluženo odmorili i zasladili najfinijom slasticom od jabuka.

[OPŠIRNIJE]Dan jabuka u 3. razredu
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2020. 08:28

Kroz nastavne sate hrvatskog jezika, sata razrednika, likovne kulture, vjeronauka i engleskog jezika učenici trećeg razreda obilježili su Dan jabuka. Opisivali su jabuku (izgled, okus, miris), razgovarali o zdravoj hrani te na kraju izradili posudicu od glinamola u obliku jabuke koju su upakirali u celofan - mamama za poklon.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2020. 08:27

Učenici prvog razreda na satu razrednika obilježili su jučerašnji Dan kravate -18. listopada. Nakon odgledane prezentacije o postanku kravate i razlogu zašto obilježavamo taj dan, učenici su bojali kravatu tehnikom po izboru.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Webučionica 2.0/Webclassroom
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 16. 10. 2020. 13:09

Učenici naše škole s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Webučionica 2.0/ Webclassroom. Učenici će kroz projekt stjecati digitalna znanja i vještine te naučiti upotrebljavati digitalne alate. Cilj projekta je razvijati informatičko-komunikacijske kompetencije i primjenjivati ih u različitim situacijama. Učenici će primjenjivati naučena znanja i koristiti digitalne alate za izradu novih digitalnih sadržaja.

Da nastava na daljinu može biti zabavna pokazali su i učenici 5. razreda koji su koristeći digitalni alat Wordart izradili svoj prvi oblak riječi.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u PŠ Nebojan
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:30

Učenici PŠ Nebojan obilježili su Dan kruha. Razgovarali su o nastanku kruha i izrađivali plakate.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u 2. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:26

Učenici drugog razreda obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz integrirani nastavni dan. Na kraju radnog dana počastili su se vlastitim proizvodima.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 3. razedu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:25

Učenici trećeg razreda odradili su integrirani nastavni dan s temom: Dani kruha. Kroz nastavne sate hrvatskog jezika, glazbene kulture, matematike, likovne kulture i vjeronauka prošli su cijeli postupak nastanka kruha - od zrna do pogače, preko pekarskih ruku do našeg stola.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 4. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:23

Učenici 4. razreda su s učiteljicom Katom Dvorneković obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Najprije su pogledali prezentaciju o nastanku kruha, zatim izradili zajednički plakat i izložili raznovrsne plodove/žitarice od kojih nastaje kruh . Na kraju se svatko zasladio ukusnim slasticama koje su donijeli, svatko za sebe u školu.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u 1. razredu
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2020. 08:22

Dan zahvalnosti za plodove zemlje u prvom razredu obilježen je kroz integrirani radni dan. Učenici su priredili izložbu pekarskih proizvoda i jesenskih plodova na satu razrednika, na satu hrvatskog jezika čitali su pjesme i priče o kruhu, a na satu likovnog tehnikom flomasteri crtali su pekara. Na satovima vjeronauka i engleskog jezika također su prigodnim sadržajima obilježili današnji dan zahvalnosti. Rezultati rada su bili vrlo uspješni, a učenici zadovoljni.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige - Najmlađi članovi školske knjižnice
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 15. 10. 2020. 13:21

Aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige započeli smo učlanjenjem učenika prvog razreda u školsku knjižnicu . Učenici su izradili svoje članske iskaznice i uz pomoć knjižničarke Davorka Lovrić Vlašić posudili svoju prvu slikovnicu. Aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenoga, provode se u sklopu eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading.


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Valentina Vujnović / datum: 14. 10. 2020. 08:20

Pečenjem ukusnih peciva članovi izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Svjetski tjedan svemira 2 - SPACE WEEK
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 12. 10. 2020. 12:18

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada.

Učenici 5. razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić obilježili su Svjetski tjedan svemira unutar međunarodnog eTwinning projekta Svjetski tjedan svemira 2 – Space week.

Učenici su kroz razne aktivnosti: upoznavanje sa stručnom literaturom o svemiru, istraživanje svemira korištenjem digitalnih tehnologija, izrada osobnih iskaznica – Mi astronauti u svemiru, rješavanje kviza o svemiru, igra puzzle o planetima istraživali beskrajna prostranstva svemira.

Zanimljivim aktivnostima učenici su obogatili svoje znanje o svemiru, razvijali komunikacijske vještine i digitalne kompetencije.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Valentina Vujnović / datum: 9. 10. 2020. 08:18

Učenici 1. razreda matične škole Gora obilježili su Dječji tjedan kroz edukativnu radionicu koja je završila izradom zajedničkog plakata. Govorili su o pravima i obvezama svakog djeteta, nakon čega su imali zadatak ili napisati poruku roditeljima ili nacrtati neko od svojih prava. Radionica je protekla u pozitivnom raspoloženju, a učenici su s veseljem slobodno izražavali vlastito mišljenje.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PROMJENI MODELA ODGOJNO - OBRAZOVNOG RADA
Valentina Vujnović / datum: 8. 10. 2020. 22:42
Poštovani roditelji i dragi učenici, temeljem Odluke Osnovne škole Ivan Goran Kovačić uz suglasnost osnivača Sisačko-moslavačke županije od petka, 9. listopada 2020. godine, odgojno - obrazovni rad odvijat će se po kombiniranom modelu A/C, odnosno učenici nižih razreda i učenici 6. razreda rade po Modelu A - rad u školi, a učenici 5., 7. i 8. razreda po Modelu C - online rad. Navedeni Model rada vrijedi za razdoblje od 9.10.2020. do 20.10.2020. godine. Online nastava za učenike 5., 7. i 8. razreda održavat će se prema postojećem rasporedu, u realnom vremenu, od 8,00 do 14,00 sati.

[OPŠIRNIJE]Tjedan svjesnosti o disleksiji
Anita Žugaj / datum: 6. 10. 2020. 12:37

Mjesec listopad je mjesec svjesnosti o disleksiji. Negdje se obilježava samo tjedan (5.-11. listopad), a negdje cijeli mjesec. Disleksija je specifična teškoća učenja koja najčešće obuhvaća teškoće čitanja i pisanja te različite teškoće u različitim područjima jezika. Pogađa oko 10 % učenika. U našoj školi prigodnim događanjima obilježit ćemo tjedan svjesnosti o disleksiji. Male podsjetnike utkali smo među jesenske radove naših četvrtaša.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Živimo zeleno/Living greenly
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 2. 10. 2020. 12:48

Živimo zeleno/Living greenly je naziv međunarodnog eTwinning projekta u koji su se uključili učenici naše škole pod vodstvom učiteljice Davorke Lovrić Vlašić. Ovim projektom poticat će se volonterski, društveni, praktični i kreativno stvaralački rad učenika kroz ekološke aktivnosti škole i lokalne zajednice. Učenici će tako stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju. Cilj ovog projekta je kroz različite aktivnosti poticati učenike na istraživanje i promišljanje te stjecanje spoznaja o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu. Na taj način će se razvijati eko svijest te aktivnosti participiranja i volontiranja u ekološkim aktivnostima u svojoj okolini.

Prva aktivnost skupljanja starog papira uspješno je izvršena.


[OPŠIRNIJE]Sadnja bijelog luka u eko vrtu
Valentina Vujnović / datum: 28. 9. 2020. 18:33

Danas su naši mali zadrugari posadili bijeli luk u nove uzdignute gredice našeg eko vrta!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Pokusi su nova fora/Experiments are cool
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 28. 9. 2020. 13:04

Učenici naše škole s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u eTwinning projekt Pokusi su nova fora/ Experiments are coo. Izvodeći praktične radove na različitim mjestima, u različito vrijeme i s različitim materijalima učenici će usvajati jednostavna i složena znanja na njima zanimljiv način. Upoznavat će zakonitosti prirode u okolišu koji ih okružuje, učiti kako vlastitim angažmanom doći do rješenja problema. Proučavanjem, eksperimentiranjem, istraživanjem, traženjem uzročno-posljedičnih veza, postavljanjem pitanja i samostalnim traganje za odgovorima (Zašto?) učenici će istraživati svijet oko sebe.

Prvu aktivnost proveli su učenici 6. razreda na satu geografije kada su izveli pokuse nastanka padalina iz oblaka i kondenzacije.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 28. 9. 2020. 12:22

Učenici naše škole uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading koji su osmislile učiteljice OŠ Ladimirevci Ljiljana Marinjak i Marija Bulut Lukačević, u suradnji s učiteljicom Monikom Mužar- Kos iz OŠ Hinka Juhna, Podgorač.

Ciljevi projekta su približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih dijela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

U našoj školi projekt će s učenicima od 1. do 8. razreda provoditi knjižničarka Davorka Lovrić Vlašić. Projekt će se provoditi tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Obilježavajući Europski dan jezika i pišući pozdravne poruke na raznim europskim jezicima učenici 5. razreda započeli su aktivnosti u projektu. Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna kako bi se slavila bogata jezična i kulturna raznolikost Europe i promicalo učenje jezika. Tako su i naši učenici promicali važnost cjeloživotnog učenja jezika te čitanja knjiga na raznim jezicima.


[OPŠIRNIJE]Prometni policajac s prvašićima
Valentina Vujnović / datum: 18. 9. 2020. 12:03

Danas je naše prvašiće posjetio prometni policajac. Upoznao ih je s osnovnim pravilima kojih se moraju pridržavati u prometu kao pješaci.


[OPŠIRNIJE]Rad zadrugara
Valentina Vujnović / datum: 16. 9. 2020. 13:08
Zadrugari su danas u školskom voćnjaku bili vrlo radišni. Pokupili su otpale plodove jabuka, suho lišće i otpad koji se nalazio na tlu.
Plodove će učenici iskoristiti za užinu, kuharica za kolače, a dio će otići u kompost.

[OPŠIRNIJE]PRVI NASTAVNI DAN!
Valentina Vujnović / datum: 3. 9. 2020. 15:20

Nastavna godina 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine po modelu A, što znači da svi učenici od 1. do 8. razreda dolaze na redovnu nastavu koja će se održavati samo u jutarnjoj smjeni. Nastava u matičnoj školi počinje u 8,00 sati, a u područnoj školi u 7,45 sati.

Polazak autobusa s polazišnih stanica je u 7,00 sati (10 minuta ranije nego prošle godine). Svi učenici moraju biti u školi najkasnije do 7,45 sati  u matičnoj školi, odnosno u područnoj do 7,30 sati, zbog organiziranog ulaska u školu. Prvi nastavni dan povratak kućama je nakon 3. sata u 10.30 sati – matična škola, 11,00 sati – područna škola. Učenici putnici obavezni su nositi maske u autobusu.

Učenici prvi nastavni dan imaju 3 školska sata ( prvi sa svojim razrednicima i dva po rasporedu koji je objavljen na web stranici škole, http://os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr/nastava/raspored_sati). Prvi nastavni dan učenici nose svoje torbe zbog preuzimanja novih udžbenika.

Učenici 1. razreda zajedno s roditeljima, prvi nastavni dan, dolaze u školu u 11,00 sati!


[OPŠIRNIJE]Provedbeni plan organizacije rada škole
Valentina Vujnović / datum: 2. 9. 2020. 22:19

Poštovani roditelji,

u prilogu (pod Opširnije) se nalazi Provedbeni plan organizacije rada škole u školskoj godini 2020./2021. u vrijeme proglašenja pandemije Covid-19 virusa te preporuke HZJZ - o i  MZO - a.

Molimo sve roditelje da prouče dokumente u prilogu! Hvala!


[OPŠIRNIJE]Epidemiološke mjere zaštite u školi - učenici i roditelji!
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 23:07

Ove epidemiološke mjere vrijede za učenike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić za vrijeme nastave u školi od 7. rujna 2020. godine. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid - 19 vezano za rad u školama u školskoj godini 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 22:25

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., a možete ih pogledati u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 21:03

KALENDAR  RADA  ZA ŠKOLSKU 2020./2021. GODINU

smileysmileysmileysmiley

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine započinje nastava u školskoj 2020./2021. godini i traje do petka, 18. lipnja 2021. godine.


NASTAVA

Nastava počinje 7. rujna 2020. godine, a završava 18. lipnja 2021. godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta:

1.polugodište, koje traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020.g.

2.polugodište, koje traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021.g.

Nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana, odnosno 35 nastavnih tjedana.


UČENIČKI ODMORI

Jesenski učenički odmor traje od 2. studenoga 2020. do 3. studenoga 2020., s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020.

Prvi dio zimskog odmora traje od 24. prosinca 2020. do 8. siječnja 2021., s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021.

Drugi dio zimskog odmora traje od 23. veljače 2021. do 26. veljače 2021., s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021.

Proljetni učenički odmor traje od 2. travnja 2021. do 9. travnja 2021., s tim da nastava počinje 12. travnja 2021.

Ljetni učenički odmor traje od 21. lipnja 2021., osim za učenike/ce koji/koje polažu razredni ispit ili pohađaju dopunski rad.


[OPŠIRNIJE]Epidemiološke mjere zaštite u školi - djelatnici!
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 09:37

Ove epidemiološke mjere vrijede za djelatnike Osnovne škole Ivan Goran Kovačić za vrijeme nastave u školi. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju