preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora

Login
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
vijesti
Oznake kvalitete za eTwinning projekte
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 18. 7. 2022. 17:19

Učenici i njihova učiteljica Davorka Lovrić Vlašić nagrađeni su nagradom Nacionalne oznake kvalitete za provedene aktivnosti unutar eTwinning projekata Moj grad, tvoj grad; Živimo zeleno 2 i Webučionica 2.0.


[OPŠIRNIJE]Popravni ispiti u jesenskom roku
Valentina Vujnović / datum: 6. 7. 2022. 09:22

Popravni ispiti održat će se 24. i 25. kolovoza 2022. godine. U prilogu je Odluka o terminima održavanja popravnih ispita.


[OPŠIRNIJE]Upisi u prvi razred
Anita Žugaj / datum: 3. 7. 2022. 21:56

Obavještavamo roditelje budućih prvašića da će se upisi u prvi razred Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora održati 7. srpnja od 16 do 17 h i 8. srpnja od 8 do 9 h u prostorima područne škole Mate Lovraka, PŠ Češko Selo, Sisačka 67, Petrinja. Na upis je potrebno ponijeti potvrdu Male škole/vrtića o pohađanju programa predškole i potvrdu školskog liječnika. Za eventualne upite obratite nam se na broj telefona 862-902.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA – NABAVA UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Valentina Vujnović / datum: 27. 6. 2022. 10:42

Poštovani roditelji,

slijedi nekoliko informacija vezanih uz nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2022./2023.:

1. Udžbenici su besplatni za sve učenike osnovne škole, a nabavu financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnoga proračuna.

2. Za sve učenike od 1. do 8. razreda Škola će nabaviti udžbenike koje će učenici/roditelji preuzeti na početku nove školske godine (rujan 2022.) u Školi. 

3. Dodatni obrazovni materijali  - Grad Petrinja će sufinancirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala za učenike nižih razreda u iznosu od 150,00 kuna te za učenike viših razreda u iznosu od 300,00 kuna. Obavijest o nabavi dodatnih obrazovnih materijala dobit ćete na vrijeme, a najkasnije prilikom podjele svjedodžbi, u petak, 8. srpnja 2022. 


[OPŠIRNIJE]RASPORED DOPUNSKOG RADA
Valentina Vujnović / datum: 23. 6. 2022. 11:58

Obvezan dopunski rad za učenike koji imaju zaključenu negativnu ocjenu održat će se u razdoblju od 27. lipnja do 5. srpnja 2022. godine prema rasporedu predmetnih nastavnika i nastavnih predmeta navedenih u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Oproštaj od osmaša
Valentina Vujnović / datum: 21. 6. 2022. 11:50
Već tradicionalno, naši osmaši posljednji nastavni dan pred svim učenicima i zaposlenicima Škole organiziraju svečani oproštaj. Lijepim govorom prisjetili su se svih svojih učiteljica i učitelja koji su ih učili, odgajali i hrabrili u svim situacijama.
Kročite hrabro dalje kroz školovanje i život!
Sretno! ❤️

[OPŠIRNIJE]Mudre izreke
Anita Žugaj / datum: 20. 6. 2022. 16:37

Tijekom ove nastavne godine, učenici viših razreda, uz vodstvo učiteljica hrvatskog jezika i stručne suradnice defektologinje, prikupljali su mudre izreke. Zadnji tjedan glasali su za mudru izreku koja im se najviše sviđa. Tri izreke s najvećim brojem glasova su:

1. Ako su ti potonule sve lađe, sjeti se da znaš plivati. (Pierre Abelard)

2. Putovanje od 1000 milja počinje jednim korakom. (Andrés Iniesta)

3. Čovjek je osamljen i među ljudima. (Antoine de Saint-Exupéry)


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava viših razreda
Valentina Vujnović / datum: 17. 6. 2022. 11:48

Nakon dvije godine, željni dobre avanture, učenici od 5. do 8. razreda bili su na izletu u Lipiku i Pakracu. Obišli su Državnu ergelu u Lipiku, Muzej grada Pakraca, Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu, razgledali su grad Lipik, a vrhunac svega je bilo kupanje na bazenima u Lipiku. Puni pozitivnih dojmova vratili su se kući s iščekivanjem nekog novog putovanja. 😊


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava nižih razreda
Valentina Vujnović / datum: 17. 6. 2022. 11:45
Učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama današnju jednodnevnu ekskurziju proveli su u našem prekrasnom zavičaju. Posjetili su Zrin, Hrvatsku Kostajnicu i spomenik Gordanu Ledereru "Slomljeni pejsaž" na brdu Čukur.
Nakon ručka u restoranu Djed najveseliji dio učenici su proveli u zabavi i igri.

[OPŠIRNIJE]Smotra zborova Djeca Petrinje u srcu
Valentina Vujnović / datum: 15. 6. 2022. 11:43
U organizaciji Prve osnovne škole Petrinja i HPD "Slavulj" Petrinja večeras je održana prva smotra zborova Djeca Petrinje u srcu.
Našim školskim zborom Vjeverice je dirigirala i na harmonici pratila učiteljica savjetnica Maja Ostojić. Vjeverice su bile najmlađe i najslađe, a otpjevale su dvije slavonske pjesme Tekla voda Karašica i O, Ivane, Ivaniću (solo: Jana Celčić i Jakov Štefulić) i prigodnu, morsku Maestral.
Čestitamo svim sudionicima smotre i vidimo se sljedeće godine!

[OPŠIRNIJE]19. kros grada Petrinje
Valentina Vujnović / datum: 13. 6. 2022. 11:41
U organizaciji Školskog sportskog saveza i Udruge kineziologa Grada Petrinje, a pod pokroviteljstvom Petrinjskog sportskog saveza, povodom Svjetskog dana sporta, održan je 19. KROS GRADA PETRINJE „TRČANJEM DO ZDRAVLJA“.
Naši učenici postigli su odlične rezultate:
Melani Mitar (5. razred) prvo mjesto, Gabrijel Nikić (6. razred) drugo mjesto i Josip Gusić (7. razred) drugo mjesto.
Čestitamo svim natjecateljima, posebno našim uspješnim sportašima!

[OPŠIRNIJE]Rad zadrugara
Valentina Vujnović / datum: 10. 6. 2022. 11:40

Naši zadrugari posljednje dane nastave koriste kako bi usavršili svoje poduzetničke vještine. Prodajna izložba narukvica prijateljstva i veselih privjesaka po simboličnim cijenama obradovala je kupce - učenike i djelatnike naše Škole.


[OPŠIRNIJE]Školsko volontiranje
Valentina Vujnović / datum: 27. 5. 2022. 13:54
U sklopu projekta “Volontiram – razvijam sebe i zajednicu!” podržanog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Udruga Oaza, partner Volonterskog centra Zagreb, održala je radionice o održivom razvoju s učenicima nižih razreda. Učenici su sadili biljke, učili o njihovoj važnosti i što je sve potrebno za rast biljaka te su sudjelovali u radionici o različitim ekosustavima.
Učenici viših razreda razgovarali su o obnovljivim izvorima energije te imali radionicu o održivom razvoju. Hvala g. M. Drači. 🤗

[OPŠIRNIJE]Lučki šušur za OŠ Ivan Goran Kovačić Gora
Anita Žugaj / datum: 27. 5. 2022. 10:56

Naši dragi prijatelji iz Splita, OŠ Lučac, i ove godine su dobrotvornu akciju Lučki šušur, koju održavaju u sklopu svoga Dana škole, posvetili našoj školi. Ispod teksta je poveznica na TV emisiju Televizije Dalmacija gdje u prvih dvanaest minuta možete vidjeti koliko su se mali i veliki Splićani trudili prikupiti što više sredstava za uređenje naše nove škole, "škole iz snova" kako su je djeca nazvala.

https://www.youtube.com/watch?v=NmpBJVjMrlA


[OPŠIRNIJE]Upis u prvi razred
Anita Žugaj / datum: 27. 5. 2022. 10:27

Obavještavamo roditelje naših budućih prvašića da će se upisi u prvi razred obavljati početkom srpnja zbog toga što su neki liječnički pregledi djece zakazani tek za taj mjesec. Obavijest o točnom datumu upisa bit će objavljena ovdje, na web stranici Škole.


[OPŠIRNIJE]Vesele aktivnosti u Topuskom
Anita Žugaj / datum: 25. 5. 2022. 19:55

Danas su naši učenici od prvog do četvrtog razreda sudjelovali na poligonskim aktivnostima u sklopu ESF projekta Gora gdje su prolazili kroz kretalačko-kreativne aktivnosti, igrali se, družili s djecom iz drugih škola i razvijali socijalne vještine. Aktivnosti su se održale u Topuskom, u organizaciji Udruge Suncokret OLJIN i organizacije Suncokret-Centar za razvoj zajednce Gvozd.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Anita Žugaj / datum: 24. 5. 2022. 09:56

Poštovani roditelji i učenici osmog razreda!

Na dolje navedenoj poveznici možete pogledati Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. U Odluci je tablica sa svim važnim datumima vezanim za ljetni i jesenski upisni rok te za upis učenika s teškoćama u razvoju.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_05_57_820.html


[OPŠIRNIJE]Dani volonterstva i solidarnosti u Splitu
Anita Žugaj / datum: 16. 5. 2022. 13:02

Splitski volonteri još uvijek prikupljaju novčana sredstva za obnovu naše škole. Objavljujemo dio njihovog najnovijeg izvješća: "...Tradicionalna manifestacija Dani volonterstva i solidarnosti koju 25. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge „MI“ – Split održala se prošlog tjedna u Strossmayerovom parku (Đardinu) u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira.

Od ove godine manifestacija se odvija pod novim nazivom (stari naziv je Dani volonterskog rada), no u starom veselom i humanitarnom ruhu. Naime, ova humanitarno-prodajna manifestacija svake godine okupi 30-ak udruga i javnih ustanova te velik broj volontera. Štandovi su i ove godine imali raznoliku ponudu – od knjiga i stripova pa sve do nakita, ukrasa, maslinovog ulja te prirodne kozmetike. OŠ Grohote sa Šolte predstavili su proizvode svoje učeničke zadruge, kao i učenici COO „Juraj Bonači“ i SŠ Braća Radić iz Kaštel Štafilića, Splitsko dijabetičko društvo je mjerilo šećer u krvi i tlak građanima te ih informiralo o šećernoj bolesti, dok su Udruga MoSt i Liga za prevenciju ovisnosti prodavali svoje proizvode (torbe i majice sa šaljivim natpisima). Volonteri IV. gimnazije „Marko Marulić“ prodavali su knjige, a volonteri i članovi udruga Srce, Moje dijete Solin i Lastavice proizvode nastale na njihovim radno-okupacijskim radionicama s osobama s teškoćama u razvoju.

Svaka organizacija dio sredstava od prodaje na štandu usmjerava jednoj organizaciji u potrebi. Ove godine je to OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gore koja je teško stradala u potresu koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju. Škola koja broji 92 učenika trenutno djeluje u područnoj školi Mate Lovraka (PŠ Češko selo) u Petrinji, dok nastavnici i administrativno osoblje rade u hodnicima i portirnici. Za školu je na štandovima prikupljeno ukupno 9.370,00 kn.

Na štandovima su se građani također mogli informirati o uključivanju u volonterske programe pojedinih organizacija te o važnosti volonterstva u izgradnji zdravog i humanog društva..."

Svi se nadamo da će gradnja naše nove škole početi što prije. Hvala svima koji nas nisu zaboravili, podržavaju nas cijelo ovo vrijeme od potresa i pokušavaju nam olakšati povratak u naše učionice!


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 5. 5. 2022. 17:25

"Misli svojom glavom u medijskom labirintu" slogan je 5. Dana medijske pismenosti koji se održavaju u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 2. do 8. svibnja. Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima.

Učenici šestog i osmog razreda naše škole sudjelovali su na radionici povodom 5. Dana medijske pismenosti koju je vodila knjižničarka škole Davorka Lovrić Vlašić. Učenici su se na radionici upoznali s clickbait novinarstvom. Saznali su što su clickbait članci, koja je njihova uloga te kako ih prepoznati. Samostalno su osmislili zanimljive clickbait naslove kojima bi privukli što više čitatelja na otvaranje njihovih članaka.


[OPŠIRNIJE]STRIP - TOLERANCIJA I NENASILNO RJEŠAVANJE PROBLEMA - 6. razred (eTwinning projekt Webučionica 2.0)
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 26. 4. 2022. 18:40

Učenici šestog razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić na satu razrednika razgovarali su o toleranciji i mirnom rješavanju sukoba. Nakon razgovora izradili su strip u digitalnom alatu Pixton. U stripu su kao glumce uključili i svoje avatare.


[OPŠIRNIJE]E Kreativci u Crikvenici
Anita Žugaj / datum: 25. 4. 2022. 07:45

Skupina naših malih e Kreativaca boravila je prošli tjedan u Crikvenici, u organizaciji Udruge Suncokret OLJIN iz Zagreba. Kreativci su kroz četiri puna dana imali mnoštvo radionica za poticanje suradnje, kreativnosti i kretanja, ali i dosta slobodnog vremena za uživanje u proljetnim danima uz more. Dovoljno je reći da su svi željeli ostati još! 


[OPŠIRNIJE]Susreti djece hrvatskih branitelja
Valentina Vujnović / datum: 23. 4. 2022. 10:45

Učenici nižih i viših razreda, u pratnji učitelja Tihomira Pucovića i Maje Kovačević i ravnateljice Valentine Vujnović, predstavljali su našu županiju na Susretima djece hrvatskih branitelja u Crikvenici. Natjecali su se u nekoliko kategorija: likovna radionica, graničar, pikado, playstation i nogomet. Osvojili smo treće mjesto u nogometu i graničaru, a prvo mjesto osvojila je učenica osmog razreda Lana Horvat u likovnoj radionici – oslikavanje majica. 


[OPŠIRNIJE]Povratak iz Austrije u Goru
Valentina Vujnović / datum: 14. 4. 2022. 10:44

Svemu lijepom dođe kraj, pa je tako prerano došao i zadnji dan našeg boravka u Austriji. Danas smo razgledavali mlin Berghofer gdje su naši učenici nakon obilaska izradili tradicionalnu austrijsku slasticu. Sretni i s punim uskršnjim vrećicama smo krenuli na put kući. Naša dva vozača su učenike sretne, site i umorne predali roditeljima. Teško je riječima opisati putovanje, a još teže ljude koje smo imali prilike upoznati. Moramo opet spomenutih našeg predivnog domaćina Hansa- Petera Reisingera koji se sa svojim kolegama iz Rotary kluba potrudio ispuniti sve želje našim učenicima i pružiti im putovanje koje sigurno nikada neće zaboraviti. Hans-Peterovi učenici su s našim učenicima proveli svaki dan, iako su im praznici već počeli. Bili su divni domaćini i pratnja našim učenicima. Posebno moramo spomenuti obitelj Mitar koja je uložila svaku slobodnu sekundu svoga vremena i bila s nama svih 5 dana. Znamo da ovo nije bilo zadnje druženje s Austrijancima i veselimo se idućem!


[OPŠIRNIJE]U Austriji kod obitelji Mitar
Valentina Vujnović / datum: 13. 4. 2022. 10:42

Naš, sada već veliki prijatelj Hans-Peter Reisinger i prijatelji iz Austrije pokazali su nam grad i njegove znamenitosti. Za kraj prekrasnog dana, da bude još bolji, pobrinula se familie Mitar. Ugostili su nas u svome domu gdje smo uživali u zajedničkom druženju i večeri. Veliko im HVALA! Ne samo za danas, nego za sve ove predivne dane provedene u Fürstenfeldu.

 


[OPŠIRNIJE]Budi internet genijalac – radionica roditelja i učenika
Valentina Vujnović / datum: 13. 4. 2022. 10:41

Nakon održanih radionica s učenicima nastavili smo zajedničkom radionicom roditelja i učenika ( rad u paru). Ovo je bila dojmljiva radionica u kojoj su roditelji bili vrlo aktivni, zainteresirani i suradnički raspoloženi. Uz pomoć Darka i Maje potaknuti su na promišljanje o uporabi tehnologije i usvajanje zdravih navika za cijelu obitelj. Bravo za Darka, Maju, mame i učenike!


[OPŠIRNIJE]Budi internet genijalac – radionice za učenike
Valentina Vujnović / datum: 13. 4. 2022. 10:40

U sklopu projekta "Budi internet genijalac" danas su održane radionice s učenicima nižih razreda. Kroz radionice su naučili kako istraživati na internetu, a pritom biti mudar, oprezan, siguran, ljubazan i hrabar. A za sve što su naučili zaslužni su Maja Hainc i Darko Rakić, dragi ljudi, članovi udruge "Suradnici u učenju". Hvala na zabavnom i poučnom druženju!


[OPŠIRNIJE]4. dan u Austriji
Valentina Vujnović / datum: 13. 4. 2022. 10:37

Danas su nas naši domaćini poveli na izlet u tvornicu čokolade. Nema riječi kojom se može opisati iskustvo koje je započelo filmom o tvornici, njezinim vlasnicima i čokoladi, a nastavilo se obilaskom tvornice s kušanjem čokolade i uzoraka cijelim putem. Nakon obilaska, uživali smo i odmarali u parku sa životinjama i sadržajima za djecu.


[OPŠIRNIJE]Uskrsni sajam
Valentina Vujnović / datum: 13. 4. 2022. 10:35

Uskrsni sajam oživio je Trg hrvatskih branitelja u Petrinji raznim dekorativnim i prehrambenim proizvodima petrinjskih OPG-ovaca i šarenim pisanicama naše škole zajedno sa zadrugarima OŠ Jabukovac i njihovim proizvodima. Cilj nam je bio razveseliti građane kojima smo podijelili šarene pisanice i uljepšali dan.

 


[OPŠIRNIJE]3. dan u Austriji
Valentina Vujnović / datum: 12. 4. 2022. 10:34

Današnji dan za naše učenike bio je ispunjen od početka do kraja. Za početak su razgledavali lokalni zoološki vrt Tierpark Herberstein. Nakon razgledavanja su ručali u staračkom domu Gepflegtes Wohnen u Stubenberg am See, gdje su uživali u predivnom pogledu i izvrsnom jelu. U popodnevnim satima su uživali u šetnji jezerom Stubenbergsee. Umorni i iscrpljeni su stigli u hotel gdje ih je nakon večere na opće oduševljenje dočekalo iznenađenje- penjanje u dvorani. Naši učenici su pokazali hrabrost i upornost, te gotovo svi došli do vrha. Nezaboravno iskustvo, dan i ljudi!


[OPŠIRNIJE]2. dan u Austriji
Valentina Vujnović / datum: 11. 4. 2022. 10:31

Hrvatsko - austrijsko - ukrajinska ekipa danas je uživala u Termama Loipersdorf.


[OPŠIRNIJE]1. DAN - NOVA PRIJATELJSTVA💞
Valentina Vujnović / datum: 10. 4. 2022. 11:35

Nakon što su doputovali u Fürstenfeld učenici su ručali u McDonaldsu te su smješteni u kompleksu hotela JUFA. U popodnevnim satima sudjelovali su u aktivnostima koje su članovi Rotary kluba Fürstenfeld, ravnatelj i učenici njegove škole organizirali za naše učenike i članove troje ukrajinskih obitelji. Učenici su naknadno imali druženje, večeru i kuglanje gdje su sklopljena prva prijateljstva.❤️


[OPŠIRNIJE]Posjet Austriji
Valentina Vujnović / datum: 10. 4. 2022. 11:33

14 učenika naše škole u pratnji učiteljice njemačkog jezika Ivane Paušić i vjeroučitelja Domagoja Cindrića otputovalo je jutros u Fürstenfeld u Austriji. Odlazak u Austriju omogućio im je jedan predivan čovjek - ravnatelj Mittelschule (srednje škole) gospodin Hans-Peter Reisinger koji je prije nekoliko mjeseci posjetio našu školu, ponudio pomoć u opremanju škole te predložio posjet naših učenika njegovoj školi u Austriji. Za njegov posjet našoj školi zaslužna je obitelj Mitar koja dulje vrijeme živi u Austriji (Jelena i Danijel Mitar bili su nekada učenici naše škole) 🥰. Želimo im sretan put i ugodan boravak. Čeka ih 5 uzbudljivih dana.❤️ Još jednom hvala Hans - Peteru i obitelji Mitar! 💞💓


[OPŠIRNIJE]CAP radionica
Valentina Vujnović / datum: 6. 4. 2022. 10:45

Danas smo, osmu godinu zaredom, proveli CAP radionice s učenicima trećih razreda. CAP program je program prevencije nasilja koji za ciljeve ima: naučiti djecu prepoznati potencijalno opasne situacije i pružiti im strategije koje im mogu pomoći ako se nađu u takvim situacijama, ohrabriti djecu da razotkriju zlostavljanje ako se događalo u prošlosti ili ako se još uvijek događa, poučiti roditelje i nastavnike kako bi znali prepoznati zlostavljanje i adekvatno reagirati. Bilo je poučno i zabavno, a od danas smo sigurniji, jači i slobodniji.


[OPŠIRNIJE]Ruksak (pun) kulture
Valentina Vujnović / datum: 4. 4. 2022. 10:44
Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.
Program Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.
Učenici 6., 7. i 8. razreda danas su sudjelovali na vrlo zanimljivim i poučnim radionicama u Topuskom. U cjelodnevnom druženju učenici su naučili nove vještine, a najzanimljivija je bila radionica sviranja bubnjeva koju je vodio Branko Trajkov Trak, bubnjar poznatog benda Zabranjeno pušenje.
Na radionici bubnjanja učenici su se upoznali s instrumentima, opustili, zabavili i ostvarili jedinstveni glazbeni doživljaj.

[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta MenSI
Valentina Vujnović / datum: 1. 4. 2022. 10:42

Danas smo ugostili naše prijatelje iz OŠ Mladost iz Osijeka. Obzirom da su u sklopu projekta MenSI naša mentorska škola, educirali su nas kroz tri zanimljive i poučne radionice. Nakon radnog dijela uslijedio je opuštajući dio - druženje, šetnja užim dijelom Petrinje i posjet našoj školi u Gori. Još jednom hvala dragim kolegama iz Osijeka na suradnji i potpori. ❤️


[OPŠIRNIJE]40 djela ljubavi
Valentina Vujnović / datum: 31. 3. 2022. 10:40

U našoj školi nastojimo poticati jedni druge na stvaranje sretnije i humanije budućnosti za sve. Tako smo ove godine u korizmi odlučili sudjelovati u humanitarnoj akciji '40 djela ljubavi' organizacije Marijini obroci. Cilj akcije je darovati obrok za djecu u školama u najsiromašnijim zemljama svijeta. Za jedno dijete kroz cijelu godinu potrebne su samo 132 kune. Radi se o najsiromašnijim dijelovima svijeta gdje djeca često idu gladna u školu ili nisu u mogućnosti pohađati školu zbog neimaštine i gladi. Uspjeli smo skupiti 1330 kn i tako pomogli da desetero djece sito bude u školi cijelu godinu.


[OPŠIRNIJE]Mali volonteri
Valentina Vujnović / datum: 30. 3. 2022. 10:36

Jučer i danas volonteri Volonterskog centra Zagreb održali su radionice s učenicima 1.- 4. razreda u sklopu projekta "Volontiram - razvijam sebe i zajednicu". Bilo je zabavno i poučno. 🤗


[OPŠIRNIJE]Projekt MenSI
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 25. 3. 2022. 09:50

Naša škola jedna je od 16 izabranih mentoriranih škola koje sudjeluju u međunarodnom projektu Mentorstvo za unaprjeđivanje škole (MenSI).

Cilj projekta je razvijanje inovativnih pedagoških praksi koje uključuju digitalnu tehnologiju u poučavanju i učenju.

Projekt na području Hrvatske provode 16 mentoriranih škola podijeljenih u četiri klastera koje vode četiri mentorske škole. Naša škola nalazi se u klasteru mentorske škole OŠ „Mladost” Osijek. Koordinatorica projekta u našoj školi je učiteljica Davorka Lovrić Vlašić.

Kroz četiri online radionice i tri webinara upoznali smo mogućnosti primjene digitalne tehnologije u radu. Kako to izgleda u praksi pokazali su nam učiteljice OŠ „Mladost” Osijek pri posjetu naših učiteljica, ravnateljice i koordinatorice projekta njihovoj školi.


[OPŠIRNIJE]Volontiram-razvijam sebe i zajednicu
Anita Žugaj / datum: 23. 3. 2022. 17:18

Danas su volonteri Volonteskog centra Zagreb održali radionice s učenicima 5.-8. razreda u sklopu projekta "Volontiram-razvijam sebe i zajednicu". Radionice potiču interes za volonterstvo te osvještavaju potrebu i dobrobit pomaganja onima koji su u potrebi. Naši učenici bili su vrlo aktivni što nas je učvrstilo u uvjerenju potrebe osnivanja školskog volonterskog kluba.


[OPŠIRNIJE]Gora za Ukrajinu!
Valentina Vujnović / datum: 23. 3. 2022. 12:19

Roditelji, učenici i učitelji naše škole sakupljali su higijenske i prehrambene potrepštine za djecu i ljude iz Ukrajine. Danas su prikupljeno predali Crvenom križu u Petrinji!


[OPŠIRNIJE]DM za GORU!
Valentina Vujnović / datum: 23. 3. 2022. 11:32

U sklopu natječaja Zajedno za Petrinju, Glinu i Sisak, danas je  knjižničarki Davorki Lovrić Vlašić i ravnateljici Valentini Vujnović uručen donacijski poklon bon u iznosu od 28.341, 50 kuna za opremanje školske knjižnice u budućoj novoj školskoj zgradi u Gori. Donacijski poklon bon uručila im je Milana Bobinac, zamjenica poslovotkinje DM-a, filijale Petrinja.

 


[OPŠIRNIJE]Veliki volonteri
Valentina Vujnović / datum: 23. 3. 2022. 10:38

Danas su volonteri Volonterskog centra Zagreb održali radionice s učenicima 5.-8. razreda u sklopu projekta "Volontiram-razvijam sebe i zajednicu". Radionice potiču interes za volonterstvo te osvještavaju potrebu i dobrobit pomaganja onima koji su u potrebi. Naši učenici bili su vrlo aktivni što nas je učvrstilo u uvjerenju potrebe osnivanja školskog volonterskog kluba.


[OPŠIRNIJE]12. Eko dan škole
Valentina Vujnović / datum: 16. 3. 2022. 15:36

Danas obilježavamo 12. Eko dan naše škole. Veselo je bilo prilikom snimanja Eko himne koju je otpjevao veliki zbor. Uslijedile su kreativne i poučne radionice  koje su pojačale svijest o važnosti čuvanja prirode i okoliša u kojem živimo.  Plakat s vrlo moćnom porukom „Spasite naš planet“ napravili su učenici 5. razreda s ravnateljicom Valentinom Vujnović i učiteljicom Marijanom Jozepović. U 6. razredu kojim je koordinirala razrednica Davorka Lovrić Vlašić bili su zaposleni svi. Asistentice, defektologinja i učenici imali su pune ruke posla. Izradili su prirodne motive i planetu Zemlju uz poruku da se više koristimo biciklom, a manje automobilskim prijevozom. Učenici 7. razreda  s razrednicom Majom Ostojić osmislili su tekst eko – igrokaza: Eko detektivi te su uz naučene uloge izrađivali lutke, scenu te ostale rekvizite reciklirajući odjeću koja nije za uporabu. Ovom radionicom usavršili su finu motoriku prilikom šivanja, dizajn prilikom odabira tkanine za odjeću i slikarsku vještinu oslikavanjem pozadine. Osmaši su demonstrirali na poučnom plakatu na koji način se razvrstava otpad i što ide u koju obojanu kantu s učiteljicom Marijom Žarinčić.


[OPŠIRNIJE]Volonterstvo u našoj školi
Anita Žugaj / datum: 9. 3. 2022. 20:40

Jučer je naša škola sudjelovala na info panelu "Temelj školske volonterske zajednice-usvajanje kurikuluma o školskom volontiranju". Panel je održan u sklopu projekta "Volontiram-razvijam sebe i zajednicu", a mi smo jedan od partnera u projektu.

Raspravljalo se o koristima i izazovima u usvajanju kurikuluma o školskom volontiranju te su predstavljeni primjeri dobre prakse. Jedan takav primjer dala je naša struča suradnica defektologinja kratkim izlaganjem o volonterskim aktivnostima koje se provode u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i iznošenjem nekih izazova s kojima se susrećemo provodeći ih.

Sa zadovoljstvom možemo najaviti osnivanje volonterskog kluba naše škole već ove godine!


[OPŠIRNIJE]6.3. Europski dan logopedije
Anita Žugaj / datum: 7. 3. 2022. 12:35

Danas smo u našoj školi obilježili Europski dan logopedije. Školska logopedinja razgovarala je s učenicima razredne nastave o značenju riječi zanimanje (zvanje, profesija) te posebno o zanimanju logoped. Učenici su saznali što radi logoped, gdje radi, ima li posebnu radnu odjeću i opremu, koja su srodna zanimanja...Na kraju aktivnosti opustili su se uz bojanje slika koje ilustriraju tu profesiju.


[OPŠIRNIJE]ISTRAŽUJEMO ZNAMENITE OSOBE SVOGA GRADA (eTwinning projekt Moj grad, tvoj grad)
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 3. 3. 2022. 20:36

Učenici šestog razreda na satu razrednika s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić istraživali su znamenite osobe iz Petrinje. Napravili su interaktivan plakat u digitalnom alatu Genially.


[OPŠIRNIJE]Provjera spremnosti djeteta za školu
Anita Žugaj / datum: 27. 2. 2022. 19:51

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole, počeli smo s provjerama spremnosti djeteta za upis u školu. Termin možete dogovoriti na broj telefona 044-862-902 sa stručnom suradnicom defektologinjom. Možete zvati u sljedećim razdobljima:

7. ožujka 10.30-14h

8. ožujka 10-11h i 13-14h

10. ožujka 9-13 h

11. ožujka 10- 12 h


[OPŠIRNIJE]INTERNET GENIJALCI
Valentina Vujnović / datum: 17. 2. 2022. 11:08

Učenici naše škole koji su uključeni u projekt Budi internet genijalac sudjelovali su u probnom online izazovu Potraga za boljim internetom. Pet učenika naše škole s najboljim postignutim rezultatom nagrađeni su zanimljivim nagradama. Probni izazov bio je priprema za glavni online izazov koji se održao povodom Dana sigurnijeg interneta.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Valentina Vujnović / datum: 16. 2. 2022. 11:05
Učenici razredne nastave, zajedno sa svojim učiteljicama, su obilježili Dan ružičastih majica (Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja). Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke.
Svi učenici i učiteljice naše škole obukli su danas ružičaste majice, napisali svoje poruke o neprihvatljivosti nasilja i tako podržali dječaka i inicijativu te izrekli STOP NASILJU!

[OPŠIRNIJE]Valentinovo i 100. dan škole
Valentina Vujnović / datum: 14. 2. 2022. 11:03

U 1. A razredu mjesec veljača je zanimljiva i prepuna iznenađenja. Obilježili su Valentinovo razgovarajući o ljubavi i zaljubljenosti. Izrađivali su ukrase kojima su darivali jedni druge. Istog dana su ponavljali što su do sada sve naučili u školi i prisjetili se da je upravo na Valentinovo 100. dan škole. Zaključili su da se Valentinovo i 100. dan škole vole.


[OPŠIRNIJE]Rad UZ Goranka
Valentina Vujnović / datum: 14. 2. 2022. 11:01
Naši zadrugari, učenici 7. razreda pripremili su slatke paketiće za prodajnu Valentinovsku izložbu.
Prodaja je bila i više nego uspješna, a aranžmani su razveselili kupce.

[OPŠIRNIJE]Video o samotestiranju
Valentina Vujnović / datum: 11. 2. 2022. 15:02

Poštovani roditelji,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam prilažemo poveznicu na video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

POVEZNICA: https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0   

 


[OPŠIRNIJE]Upis u prvi razred
Anita Žugaj / datum: 10. 2. 2022. 16:32

Obavještavamo roditelje djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole da se zbog epidemiološke situacije provjera spremnosti djeteta za školu odgađa za ožujak. Obavijest o dogovoru za provjeru spremnosti bit će objavljena na stranici Škole početkom sljedećeg mjeseca. Podsjećamo da sva djeca koja pripadaju našem upisnom području trebaju obaviti provjeru spremnosti kod nas, bez obzira gdje će ići u školu.


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA (eTwinning projekt Webučionica 2.0 i Živimo zeleno 2, Moj grad, tvoj grad)
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 8. 2. 2022. 17:33

Učenici šestog razreda na satu razrednika učili su o sigurnom pretraživanju Interneta, opasnostima koje vrebaju na Internetu, tragovima na internetu te kakvu sliku ostavljamo o sebi na Internetu. Učenici su u radionicama izrađivali plakate o sigurnosti i nasilju na Internetu koristeći digitalni alat Canvu, te su izrađivali osobne majice svoje slike na internetu. Učenici su sudjelovali i u online izazovu povodom Dana sigurnijeg Interneta koji provodi udruga Suradnici u učenju. Učenici šestog razreda učili su o važnosti sigurne lozinke. Primjere svojih sigurnih lozinki pisali su na digitalnu ploču Lino. 


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA (eTwinning projekt Živimo zeleno 2)
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 2. 2. 2022. 17:30

Učenici šestog razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić na satu razrednika istraživali su močvarna područja svijeta i Hrvatske. Saznali su koje životinje žive u močvarnim staništima te u čemu je važnost zaštite močvara.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Holokaust
Valentina Vujnović / datum: 27. 1. 2022. 09:41
Dan sjećanja na holokaust međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve holokausta, genocida europskih Židova kojeg je nacistička Njemačka provodila između 1941. i 1945. godine tijekom Drugog svjetskog rata.
Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Poljskoj.
Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj, a obilježili su ga i naši učenici osmog razreda na satu povijesti.
Učiteljica je učenicima kroz prezentaciju približila zbivanja tog nehumanog povijesnog razdoblja.
Sadržajem ih je vodila od samog početka netrpeljivosti, donošenja rasnih zakona, progona, sve do onog najgoreg.... mučenja, izgladnjivanja, smrti.
Nakon odslušanih riječi učiteljice, učenici su se upustili u istraživanje putem različitih izvora informacija, a potom su u digitalnom alatu Canva izradili u parovima postere na zadane teme: Djeca holokausta, Koncentracijski logori i, naravno, nezaobilazna Ana Frank čiji Dnevnik nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
"Kako je divno to da nitko ne mora čekati ni trenutak da bi počeo svijet činiti boljim."
Ana Frank
 
 

[OPŠIRNIJE]U ovu školu idu internet genijalci!
Valentina Vujnović / datum: 10. 1. 2022. 15:42

Naša škola je partner na projektu Budi internet genijalac koji provodi Udruga Suradnici u učenju.

Budi internet genijalac (Be Internet Awesome) Googleov je program koji poučava djecu osnovama digitalnog građanstva i sigurnosti kako bi mogli pouzdano istraživati internetski svijet. Pomoću tog programa osnovnoškolci usvajaju osnovna digitalna znanja i vještine te stvaraju naviku promišljenog korištenja i istraživanja interneta.

Za razliku od sličnih sigurnosnih programa koji se fokusiraju na prijetnje i ograničenja, program Budi internet genijalac ima i edukativnu ulogu, odnosno cilj mu je razvijati vještine i osposobiti djecu, njihove roditelje i učitelje da surfaju internetom na što je to moguće odgovorniji i sigurniji način.

Posebnosti projekta su:

 • uključenost škola na otocima te u potresom pogođenom području
 • stvaranje online zajednice podrške i
 • razvijanje hyflex modela podučavanja.

Udruga Suradnici u učenju će:

 • održati radionice za učitelje, učenike i roditelje u našoj školi
 • osigurati obrazovne sadržaje, priručnike i posebne igre za naše učenike i učitelje
 • pružiti stručnu pomoć u provođenju aktivnosti u našoj školi
 • pružiti financijsku podršku
 • osigurati sudjelovanje učitelja u online mreži podrške
 • osigurati uključivanje naše Škole u međunarodnu zajednicu Be internet awesome
 • osigurati dodatne edukacije za učitelje naše škole.

Trajanje projekta: studeni 2021. – lipanj 2023.

Više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici Budi Internet genijalac.

Veselimo se suradnji sa školama partnerima:

 • Osnovna škola Gvozd
 • Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Gora
 • Osnovna škola Mate Lovraka, Petrinja
 • Osnovna škola Popovača
 • Osnovna škola Ivana Kukuljevića, Sisak
 • Osnovna škola Osnovna škola Maria Martinolića Mali Lošinj
 • Osnovna škola “Grohote”, Grohote – Šolta
 • Osnovna škola “Petar Lorini”, Dugi otok
 • Osnovna škola “Braća Glumac”, Lastovo
 • Osnovna škola “Mljet”, Babino Polje

Sretni smo i ponosni što sudjelujemo u ovom projektu kojim ćemo još više osvijestiti učenike, učitelje i roditelje o sigurnijem i odgovornijem korištenju interneta.


[OPŠIRNIJE]Savez izviđača Hrvatske za Goru!
Valentina Vujnović / datum: 22. 12. 2021. 15:51

Poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske g. Dan Špicer u pratnji svojih članova i državne tajnice Središnjeg ureda za demografiju i mlade gđe. Željke Josić uručili su ravnateljici Valentini Vujnović poklon pakete za učenike nižih razreda. Prekrasni, pomno zapakirani paketi su u popodnevnim satima iznenadili i razveselili naše male učenike. Hvala dragim ljudima iz Saveza izviđača Hrvatske!💖🎁


[OPŠIRNIJE]Luksemburg i Split za Goru!
Valentina Vujnović / datum: 22. 12. 2021. 15:49

Građani Luksemburga i nekoliko luksemburških općina koje su se odazvale pozivu Hrvatskog društva Luksemburg za pomoć stradalima od potresa na Banovini, Udruga "MI" - Split (i program Regionalnog volonterskog centra Split i program socijalizacije za starije osobe), OŠ Lučac i Zaklada "Kajo Dadić" zajednički su financirali kupnju pametnog ekrana za potrebe učenika i učitelja naše škola. Hvala svima što su nas ovom prekrasnom gestom razveselili uoči božićnih blagdana! 💖🎁


[OPŠIRNIJE]Božić u 2. razredu
Valentina Vujnović / datum: 22. 12. 2021. 09:39

Učenici 2. razreda i učiteljica Jelena Žugaj ukrasili su učionicu u božićnom duhu i veselo otišli na zaslužene praznike. Svima žele sretne i blagoslovljene božićne blagdane! 🧑‍🎄❤️


[OPŠIRNIJE]OŠ Cvjetno naselje za Goru!
Valentina Vujnović / datum: 21. 12. 2021. 15:47

Danas su naši učenici primili božićne poklone učenika Osnovne škole Cvjetno naselje iz Zagreba. Hvala učenicima, roditeljima i učiteljima OŠ Cvjetno naselje! ❤️ Hvala ravnateljici Nataši, učiteljici Lidiji i domaru Ivici što su sve poklone dostavili u našu školu.🥰❤️🧑‍🎄❤️


[OPŠIRNIJE]Pokloni iz Stuttgarta!
Valentina Vujnović / datum: 20. 12. 2021. 15:45

Danas su nas svojim poklonima razveselili prijatelji iz Stuttgarta!


[OPŠIRNIJE]Tominje u Petrinji
Valentina Vujnović / datum: 18. 12. 2021. 15:43

I ovu godinu smo sudjelovali na gradskoj manifestaciji "Tominje u Petrinji", izlažući radove nastale na božićnim radionicama.


[OPŠIRNIJE]Zajedno za druge!
Valentina Vujnović / datum: 16. 12. 2021. 08:11

Drago nam je da možemo objaviti da je za ovu godinu završena humanitarna akcija "Zajedno za druge!" u kojoj su sudjelovali Udruga "MI" - Split (i program Regionalnog volonterskog centra Split i program socijalizacije za starije osobe), OŠ Lučac i Zaklada "Kajo Dadić" te su zajedno prikupili ukupno 20.748,40 kn koje su uplatili na naš račun. Humanitarna akcija uključivala je prikupljanje sredstava volonterskom akcijama Lučki šušur, LUČtrija, prikupljanje sredstava na javnoj akciji pod nazivom „Dani volonterskog rada“, prikupljanje donacija putem medijske promocije i Lučke biciklijade, prikupljanje božićnih darova (i ne samo božićnih) za učenike i djelatnike naše škole.... a o svemu tome mogli ste čitati na našim stranicama. U najljepšem sjećanju su nam ostali susreti uživo: srpanjski susret kada su Lučani došli na Čiovo gdje su na ljetovanju bili naši učenici i listopadni posjet Lučana našoj Petrinji kada smo se družili uz čari jeseni i kestena. Hvala svim volonterima, organizatorima, sudionicima, donatorima...svima koji nesebično odvajaju svoje vrijeme i sredstva kako bi ubrzali naš povratak u našu novu školu! Želimo im zahvaliti što nas nisu zaboravili ni nakon godinu dana, a najviše smo zahvalni na potpori i ljubavi kojom smo podržani kroz ovu godinu! Jedan dio donacije utrošit ćemo za kupnju pametnog ekrana na postolju koji će koristiti učenici i učiteljice razredne nastave.


[OPŠIRNIJE]Snimanje spota s Terezom Kesovijom
Valentina Vujnović / datum: 15. 12. 2021. 14:28

Danas su učenici nižih razreda naše škole sudjelovali na snimanju spota za završnu scenu dokumentarnog filma “Petrinja - jučer, danas, sutra” redatelja Branka Schmidta. Snimanje spota predvodila je pjevačica Tereza Kesovija. Još jedno predivno iskustvo je iza nas. Hvala organizatorima na pozivu za sudjelovanje na snimanju! 🥰


[OPŠIRNIJE]Lučac za Goru
Valentina Vujnović / datum: 13. 12. 2021. 14:49

Danas su nas naši dragi prijatelji Lučani obradovali božićnim paketima i čestitkama. Svaki učenik je dobio paketić i čestitku za Božić, a učitelji prekrasne, ručno izrađene čestitke. Hvala Lučanima! heart


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice - učenici nižih razreda
Valentina Vujnović / datum: 10. 12. 2021. 08:46

Povodom nadolazećih božićnih blagdana učenici nižih razreda su se kreativno izražavali na božićnim radionicama. Pridružili su im se volonteri iz Volonterskog centra Zagreb koji su pomagali u izradi božićnih ukrasa i čestitki. Volonteri su pohvalili učenike za kreativno druženje i zahvalili se na sudjelovanju.


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice - učenici viših razreda
Valentina Vujnović / datum: 10. 12. 2021. 08:44
Advent je unio čaroban duh Božića u svaku našu učionicu. Marljivi učenici zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima bili su pravi kreativni vilenjaci. Izradili su unikatne ukrase koje ćete moći vidjeti i kupiti na tradicionalnom sajmu Tominju u Petrinji, 18.12.
S nestrpljenjem očekujemo sajam i kupce koji će dašak ove blagdanske energije unijeti u svoje domove.

[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola
Valentina Vujnović / datum: 6. 12. 2021. 08:42
Sveti Nikola je posjetio našu školu i darivao dječicu. Imao je još poklona za podijeliti, pa je došao u Centar novoga života i tamo zajedno s učenicima bio glavna zvijezda.
Učenici su zajedno sa svojim učiteljicama pripremili prigodnu priredbu za svu djecu Petrinje koja su došla po poklončiće.
Veselje, pjesma, glazba i osmijesi u adventskom blještavilu su odzvanjali na sve strane. 🧑‍🎄❄️

[OPŠIRNIJE]Srcem za Petrinju
Valentina Vujnović / datum: 3. 12. 2021. 08:40

Učenici i djelatnici karlovačkih osnovnih škola uključili su se u humanitarnu akciju u ovo blagdansko vrijeme te su tijekom proteklog tjedna prikupljali slatkiše za učenike i kolege svih osnovnih škola u Petrinji, pa tako i za našu školu. Danas su u Petrinju stigli s četiri kombija punih slatkiša. "Osim što su djeca stavila slatkiše u kutije, stavila su i pisma i napisala svoje brojeve mobitela, pa se nadamo da će se iz ovog roditi i neko prijateljstvo u budućnosti", izjavila je Iva Katić, ravnateljica OŠ Dragojla Jarnević. Za našu školu poklone je pripremila OŠ Mahično, a poklone nam je predala ravnateljica Gorana Simić-Vinski sa svojim učiteljima i domarom. Veliko hvala svim osnovnim školama Karlovca! 💖


[OPŠIRNIJE]Hamax d.o.o. za Goru!
Valentina Vujnović / datum: 26. 11. 2021. 08:38

Učenicima naše škole danas su uručene školske torbe i školski pribor koje je donirala tvrtka Hamax d.o.o. iz Viškova. Hvala!💖


[OPŠIRNIJE]OŠ Mate Lovrak Veliki Grđevac za Goru!
Valentina Vujnović / datum: 26. 11. 2021. 08:35

Hvala učiteljici Heleni i učenicima 6. a razreda OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca na prekrasnom poklonu - ručno oslikane majice za djevojčice. 💖


[OPŠIRNIJE]Sjećanja..... 1991. - 2021.
Valentina Vujnović / datum: 17. 11. 2021. 21:13

I danas, nakon trideset godina, čuvamo sjećanje na žrtvu Vukovara, Škabrnje, na sve one koji su položili svoje živote tijekom obrambenog Domovinskog rata. Malo je reći HVALA.

Hvala, tebi vojniče, koji se više nikada nisi vratio kući.

Hvala, tebi vojniče, koji si nesebično dao sebe.

Hvala, tebi vojniče, što si junački branio i obranio moju Domovinu.

Hvala, tebi vojniče!

Ne, nisi otišao. Tu si.

Čuvamo uspomenu na tebe.

Vojniče, velik si!

Pokazao si to onog dana kada si unatoč strahu obukao vojnu odoru,

stopala ugurao u teške čizme i stao pred njega…..

Njega, koji nas je pokušao slomiti.

Njega, koji nam je želio oteti najmilije.

Njega, zbog kojeg su brojne obitelji zavijene u crno.

Njega, gorkog neprijatelja.

Ali upravo on, a ni želio to nije, učinio te junakom.

Velik si u našim malim očima

Čuješ li, vojniče…. Velik si!

Ti si naš junak bio i naš ćeš junak uvijek biti.

Živ si! Tu si!


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije
Anita Žugaj / datum: 16. 11. 2021. 13:46

Radionicama Ružno pače stručna suradnica defektologinja obilježila je s učenicima nižih razreda Međunarodni dan tolerancije. Učenici su sudjelovali u radionicima svojom diskusijom i crtežima. Svi su se složili kako tolerancija nije samo podnošenje nekoga ili nečega, već aktivno prihvaćanje različitosti koje nas sve obogaćuje.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan izumitelja
Valentina Vujnović / datum: 9. 11. 2021. 10:27

Svjetski dan izumitelja obilježava se 9. studenog na dan rođenja američke glumice i izumiteljice Hedy Lamarr. Učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama obilježili su dan izumitelja stvaranjem vlastitog izuma.


[OPŠIRNIJE]NOVE EPIDEMIOLOŠKE UPUTE
Valentina Vujnović / datum: 7. 11. 2021. 23:23

Molimo roditelje i učenike da se pridržavaju novih epidemioloških uputa HZJJ- a. Hvala na razumijevanju i suradnji!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - ODRŽAVANJE NASTAVE OD 8. STUDENOG 2021.
Valentina Vujnović / datum: 4. 11. 2021. 15:35

Od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine nastava će se održavati po Modelu A - uživo u školi. Viši razredi su u jutarnjoj smjeni, a niži u poslijepodnevnoj!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - ODRŽAVANJE NASTAVE 4. I 5. STUDENOG
Valentina Vujnović / datum: 27. 10. 2021. 09:53
Poštovani učenici i roditelji!
2. - 3. studenog su jesenski praznici za učenike.
Odlukom župana Sisačko - moslavačke županije, 4. i 5. studenog nastava će se, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u svim razrednim odjelima odvijati na daljinu (model C) po redovnom rasporedu sati. Dodatne upute učenici će dobiti od razrednika.
 

[OPŠIRNIJE]S prijateljima iz Splita
Valentina Vujnović / datum: 24. 10. 2021. 08:57

Danas smo završili druženje s dragim Lučanima na Planinarskom domu "Matija Filjak". Dan smo započeli kupljenjem kestena, a završili pjesmom i dirljivim rastankom, uz obećanje da ćemo se uskoro opet vidjeti! Dragi naši Lučani, od srca vam hvala na posjetu i dva dana prekrasnog druženja te stvaranju jednog divnog prijateljstva.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Valentina Vujnović / datum: 20. 10. 2021. 15:37

Učenici razredne nastave danas su obilježili Svjetski dan jabuka. Kroz sve nastavne satove provlačila se kraljica voća- jabuka. Na kraju radnog dana učenici 2. i 3. razreda PŠ Nebojan i 3. razred matične škole su sve upoznali s važnošću jabuke u prehrani i s poslovicama o jabuci. Odigrali su kratki igrokaz, a zbor je otpjevao nekoliko pjesama o jabuci. Na kraju smo se počastili delicijama od jabuka koje su pripremile vrijedne ruke naših mama.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Valentina Vujnović / datum: 18. 10. 2021. 12:43

Učenici razredne nastave danas su obilježili Dan kravate koji se obilježava svake godine 18og listopada. Svi učenici i učitelji su došli u školu s posebnim modnim dodatkom-kravatom. Dan su obilježili na satu razrednika kroz razgovor o postanku kravate te razne aktivnosti poput crtanja i bojanja kravata, izrezivanje kravata, pravljenja kravata od spužve i izrađivanje plakata.


[OPŠIRNIJE]Jesen u Kaštelima 2021
Valentina Vujnović / datum: 16. 10. 2021. 12:40
Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a na poziv naše Petrinjke Željke, koja živi u Kaštelima, naša škola sudjelovala je na manifestaciji "Jesen u Kaštelima". Na izložbenom prostoru u Dudanovom parku predstavili smo rad naših učenika i učitelja. Ovu godinu manifestacija je bila humanitarnog karaktera. Sav prikupljen prihod namijenjen je našoj školi. Župan Splitsko - dalmatinske županije poslao je za učenike veliku košaru, punu raznih slastica.
U središtu parka postavljen je štand s natpisom "Kaštela Petrinji s ljubavlju" na kojem su se prikupljali kolači, voće i masline za Petrinjce, a koji će se dijeliti sutra u Petrinji na kestenijadi u gradskom parku. Od ❤️ hvala svima koji su sudjelovali na ovoj prekrasnoj manifestaciji!

[OPŠIRNIJE]Mama, budi zdrava!
Valentina Vujnović / datum: 14. 10. 2021. 14:34

S ciljem promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena na brigu o zdravlju udruga SVE za NJU je osmislila projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“ i provela ga prvi put 2017. godine u Glini. Ovu godinu i naša škola sudjeluje u projektu te smo tim povodom izrađivali plakate, podijelili učenicima letke na kojima su upisali svoje i majčino ime te će iste uručiti svojim majkama kako bi im pomogli osvijestiti o važnosti brige za zdravlje u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Valentina Vujnović / datum: 12. 10. 2021. 14:35
Prostorije škole danas su zamirisale po kruhu, pecivima, kolačima i mnogobrojnim slasticama od domaćeg tijesta. Izložbu povodom obilježavanja Dana kruha postavile su učiteljice razredne nastave uz pomoć majki koje su bile vrijedne i maštovite.❤️ Osim izložbe, učenici su sudjelovali u priredbi s pjesmicama i igrokazima.
Mali školski zbor pod vodstvom učiteljice Maje Ostojić pokazao je svoja umijeća muziciranja i razdragao veselu publiku. Bio je to njihov prvi javni nastup i veselimo se sljedećem u novoj školskoj priredbi.

[OPŠIRNIJE]Tjedan svjesnosti o disleksiji
Anita Žugaj / datum: 11. 10. 2021. 13:54

Prethodni tjedan obilježili smo Tjedan svjesnosti o disleksiji. 

"Ono što disleksiju opisuje u užem smislu jesu smetnje u brzini i točnosti čitanja. Ove su smetnje različite od nespecifičnih poremećaja čitanja uzrokovanih zaostajanjem u mentalnom razvoju, oštećenjem vida ili sluha, nedovoljno razvijenim govorom ili zanemarenošću djece iz nepovoljnih obiteljskih prilika. One su brojnije i stabilnije u svojem pojavljivanju. To znači da se podjednako mogu pojavljivati u kraćim i dužim riječima, u poznatim i u manje poznatim riječima. Ono što disleksiju čini specifičnim poremećajem pri čitanju je i značajan izostanak napretka u nekim aspektima čitanja (kod svakoga je to individualno), kao što su: razumijevanje kraćih riječi apstraktnog značenja, riječi kojima se imenuju prostorno-vremenski odnosi, složenica kojima hrvatski jezik obiluje i drugih. Prema istraživanjima u Hrvatskoj pojavnost disleksije u populaciji kreće se oko 10%." (hud.hr)


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u krosu
Valentina Vujnović / datum: 6. 10. 2021. 16:00

Učenici naše škole, u pratnji prof. Tihomira Pucovića, danas su sudjelovali na Županijskom natjecanju u krosu u Kutini. Melani je osvojila odlično 6. mjesto u konkurenciji djevojčica 5. i 6. razreda. Čestitamo svima koji su sudjelovali!!!❤️


[OPŠIRNIJE]Kreativne radionice "Skuhane priče"
Valentina Vujnović / datum: 5. 10. 2021. 18:00

U sklopu donacijske kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci" tim Društva „Naša djeca“ iz Osijeka održao je prekrasne, kreativne radionice za učenike nižih razreda pod nazivom „Skuhane priče“. Radionice su vodile gospođe Jasna Komendanović, operna pjevačica HNK Osijek i Mira Sekereš, plesna pedagoginja, voditeljica plesnih tehnika te predsjednica Udruge za promicanje kulture plesa Plesni studio Shine. Jedno novo, prekrasno iskustvo ozarilo je lica naših malih učenika jer su imali priliku samostalno smišljati scenarije i glumiti. Hvala dragim gošćama te se nadamo i budućoj suradnji!


[OPŠIRNIJE]Uključivanje u eTwinning projekt Živimo zeleno 2 / Living greenly 2
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 5. 10. 2021. 16:17

Obilježavajući Međunarodni dan zaštite životinja učenice šestog razreda na dodatnoj nastavi iz geografije s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić izrađivale su oblak riječi u digitalnom alatu WordArt.
To je ujedno i izvršen zadatak Životinjskog izazova partnerske škole.


[OPŠIRNIJE]Listopadno stablo kroz godišnja doba
Valentina Vujnović / datum: 1. 10. 2021. 17:49
Dolazak jeseni i promjene u prirodi koje djeca promatraju i uočavaju u neposrednoj okolini bile su dobar motiv za naše prvašiće da na satu estetske skupine izrade listopadno stablo kroz
četiri godišnja doba. Jesen, zima, proljeće i ljeto, Sve u jednom.
Učenici 1. razreda sa svojom učiteljicom Katom, svoje su likovne sposobnosti izražavali kolažem i donesenim plodovima jeseni te su svoje doživljaje o promjenama u prirodi u jesen objašnjavali i povezali sa satom prirode i društva. Zabavljali su se i praktično učili.

[OPŠIRNIJE]Svjetski dan razglednice
Valentina Vujnović / datum: 1. 10. 2021. 17:47

Učenici nižih razreda obilježili su Svjetski dan razglednice. Pogledali su edukativni video o Marku Markici te saznali sve o djelatnostima koje se obavljaju u Pošti. Pisali su razglednice i sami osmišljavali motiv koji će nacrtati na poleđini. Nakon što su dovršili, razglednice su ubacivali u poštanski sandučić.


[OPŠIRNIJE]Projektna radionica "Gledam čitam pišem"
Valentina Vujnović / datum: 30. 9. 2021. 17:46

Projektna radionica "Gledam čitam pišem" Hrvatskog društva pisaca pristigla je i danas u našu školu, ali u niže razrede. Voditelj današnje radionice bio je Miroslav Mićanović, hrvatski književnik i pjesnik. Još jednom se zahvaljujemo i nadamo se ponovnom susretu!


[OPŠIRNIJE]Projekt Gledam, čitam, pišem
Valentina Vujnović / datum: 29. 9. 2021. 13:52

Projektna radionica "Gledam čitam pišem" Hrvatskog društva pisaca pristigla je danas u našu školu. Voditeljica radionica i cijelog projekta pjesnikinja i spisateljica Monika Herceg izjavila je da ovim projektom omogućujemo djeci koja su ostala živjeti na području Banovine lakše nošenje s traumom. Samo čitanje i pisanje može biti i način na koji se nosimo s traumom, a i društvena je odgovornost omogućiti sadržaj za ljude na tom području koje se već sada ponovno zaboravlja. Čitanje je moćan alat, prijatelj za zauvijek. Projekt će se nastaviti kroz naredne mjesece s maturantima Srednje škole Petrinja, učenicima iz osnovnih škola u Jabukovcu te u Glini u Stem centru. Radionice će voditi, osim Zorana Ferića, i Olja Savičević Ivančević, Luiza Bouharaoua, Jagna Pogačnik, Miroslav Mićanović i Monika Herceg. Zahvaljujemo na ukazanoj prilici i nadamo se ponovnom susretu kao i otkrivanju novih talenata za pisanje!


[OPŠIRNIJE]1. EUROPSKI TJEDAN SPORTA - ŠKOLSKI DAN
Valentina Vujnović / datum: 29. 9. 2021. 13:51

Europski tjedan sporta ( EST ) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se ove godine održava sedmi put.
U sklopu ovog tjedan održao se ŠKOLSKI DAN u OŠ Dragutina Tadijanovića s ciljem promicanja sporta i njegovih vrijednosti, a poseban naglasak je na sportu djece te potrebi da budu fizički aktivna u bilo kojem obliku. Školski dan organizirao se kao prezentacija sposobnosti i vještina djece osnovnoškolskog uzrasta. ŠKOLSKI DAN nije bio natjecateljskog karaktera već su sva djeca imala mogućnost pokazati svoje sposobnosti u aktivnostima koje su već provodili, ali i probati nešto novo. Učenici naše škole u pratnji učitelja Tihomira i učiteljice Maje odlično su odradili sve aktivnosti. Čestitamo svim sudionicima i organizatorima ovog sportskog događaja.


[OPŠIRNIJE]Uključivanje u eTwinning projekt Webučionica 2.0 / Webclassroom
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 28. 9. 2021. 15:13

Učenici naše škole s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u eTwinning projekt Webučionica 2.0.

Učenici 6. razreda na satu razrednika izradili su prve avatare. Izradili su ih u digitalnom alatu Avatar Character Maker.


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Valentina Vujnović / datum: 27. 9. 2021. 13:49
Europski dan jezika obilježava se 26. rujna kako bi se osvijestila važnost učenja jezika, promicala jezična i kulturna raznolikost Europe te potaknulo cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.
Učenici naše škole s učiteljicama engleskog jezika Zrinkom Vuković i Marinom Domić, učiteljicom njemačkog jezika Ivanom Paušić i knjižničarkom škole Davorkom Lovrić Vlašić kroz razne aktivnosti obilježili su Europski dan jezika. Aktivnosti su bile vezane uz temu Naše tijelo. Učenici dodatne nastave engleskog jezika s učiteljicom Zrinkom Vuković kroz aktivnosti usvojili su nove riječi vezane uz ljudsko tijelo. Igrali su igru „vješala”, spajanje parova slika – riječ, igru Pictionary, rješavali su osmosmjerku te su kroz pjesmice i ples ponovili naučene riječi. Učenici 5. razreda na satu engleskog jezika s učiteljicom Marinom Domić izradili su plakat s dijelovima tijela. Crtali su, učili, pjevali, plesali, izrezivali i lijepili. Učenici 5. razreda na satu njemačkog jezika s učiteljicom Ivanom Paušić izradili su plakat razrednog izvanzemaljca s ljudskim dijelovima tijela. Uz pjesmice su pokazivali dijelove tijela, uspoređivali engleske i njemačke izraze za dijelove tijela te su kroz kviz ponovili usvojene nove riječi. Učenici 7. razreda s knjižničarkom Davorkom Lovrić Vlašić upoznali su se s različitim europskim jezicima, zanimljivostima o jezicima te su se zabavili pogađanjem na kojem je jeziku napisana rečenica i igranjem kvizova.

[OPŠIRNIJE]ZAJEDNO ZA DRUGE!
Valentina Vujnović / datum: 24. 9. 2021. 09:48

Udruga „MI“ – Split organizira humanitarnu akciju od 15. rujna do 12. prosinca 2021. godine pod nazivom „Zajedno za druge!“ radi pružanja pomoći pri opremanju prostora Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora. Humanitarna akcija uključuje prikupljanje sredstava na javnoj akciji pod nazivom „Dani
volonterskoga rada“ (18. rujna 2021. g.) te prikupljanje donacija putem medijske promocije. Na poveznici su fotografije volonterke Tine Šuto koje vam mogu dočarati dio ugođaja ove akcije

https://photos.google.com/share/AF1QipN6UwoBvhKmgnLNtWBCg1Gn5GJQs_NcsrXBLA1Ldn3o3ZTfIduillc9dkK7pdHkYA?key=c2E4dUVpM3N3VmhPT0tYMmx1Y3ZuTmZ6b3MzNUN3
Ovo je samo jedna u nizu akcija pomoći koja pristiže iz Splita. OŠ Lučac Split i Zaklada Kajo Dadić također kontinuirano provode akcije prikupljanja sredstava. Tako su krajem prošle nastavne godine imali događanja Lučki šušur i LUČtrija, , a u listopadu pripremaju Lučku biciklijadu. 
http://os-lucac-st.skole.hr/?dm_document_id=300&dm_det=1   ; objava od 7. lipnja 2021.
https://www.facebook.com/malivolonteri/
Hvala svim volonterima, organizatorima, sudionicima, donatorima...svima koji nesebično odvajaju svoje vrijeme i sredstva kako bi ubrzali naš povratak u našu novu školu. Nadamo se da će gradnja uskoro krenuti i da ćemo ih sve moći ugostiti u Gori!

[OPŠIRNIJE]Uključivanje u eTwinning projekt "Moj grad, tvoj grad" 1. Projektni plakat
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 23. 9. 2021. 22:28

Učenici šestog razreda s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić koristeći se digitalnim alatom Canva izradili su projektni plakat.


[OPŠIRNIJE]Uključivanje u eTwinning projekt Pokusi su nova fora 2021./2022.
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 22. 9. 2021. 14:10

Učenici naše škole s učiteljicom Davorkom Lovrić Vlašić uključili su se u eTwinning projekt Pokusi su nova fora 2021./2022. Prvu aktivnosti proveli su učenici 6. razreda na satu geografije. Pokusom su pokazali kako dolazi do nastanka padalina. Za pokus ima je bila potrebna staklenka, vruća voda, led i poklopac. Na staklenku s vrućom vodom učenici su stavili poklopac s kockicama leda. Promatrali su kako se topli zrak izdiže prema vrhu gdje se hladi zbog doticaja s hladnom površinom. Vodena para prelazi u kapljice koje su se pojavile na stjenkama staklenke. Na taj način su uočili prirodni proces nastanka padalina.


[OPŠIRNIJE]Prometni policajac s prvašićima
Valentina Vujnović / datum: 21. 9. 2021. 10:18

Danas je naše prvašiće posjetio prometni policajac. Upoznao ih je s osnovnim pravilima kojih se moraju pridržavati u prometu kao pješaci.


[OPŠIRNIJE]Veseo duh dramske družine!
Valentina Vujnović / datum: 17. 9. 2021. 08:35
Učenici petog i šestog razreda koji vole gledati filmove i imaju omiljene glumce, odlučili su sudjelovati u radu dramske skupine.
U razgovoru s učiteljicom Đurđicom Fran priznali su da vole glumiti i da se žele zabaviti. Ana Debić, s osmijehom, ističe da voli čitati dramske tekstove. Filip Trdenić rekao je da nema tremu pri nastupanju pred publikom. Melani Mitar bavi se atletikom i tako osnažuje tijelo, a glumom postiže vedrinu duha. Vedrinu i veseli duh posjeduju i Nika Posavac, Karlo Validžija i Luka Celčić. Dragi naši glumci, uživajte u svijetu igrokaza! Sretno!

[OPŠIRNIJE]Dani sjećanja 1991. - 2021.
Valentina Vujnović / datum: 16. 9. 2021. 13:48

Učenici naše škole, u pratnji vjeroučitelja D. Cindrića, učiteljice povijesti N. Sukalić Rom i ravnateljice Valentine Vujnović, danas su boravili u gradu Petrinji povodom obilježavanja Dana sjećanja. Bili su na svetoj misi zadušnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Nakon svete mise u "Koloni sjećanja" stigli su do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima, gdje su odali počast stradalima u Domovinskom ratu na današnji dan 1991. godine. Neka im je vječna slava i hvala! 🙏


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Valentina Vujnović / datum: 10. 9. 2021. 22:11

Danas su učenici razredne nastave obilježili Hrvatski olimpijski dan kroz razne sportske igre i poligone. Kroz igru i smijeh učenici su se konačno mogli zajedničkim radom i suradnjom opustiti i uživati na svježem zraku.


[OPŠIRNIJE]Uključivanje u eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu 2 / Words grow by reading
Davorka Lovrić-Vlašić / datum: 8. 9. 2021. 22:08

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.
Učenice 6. razreda s knjižničarkom Davorkom Lovrić Vlašić obilježile su Međunarodni dan pismenosti izradom plakata najčešćih pogrešaka pri pisanju. Ovom aktivnošću uključile su se u eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu 2 / Words grow by reading. 


[OPŠIRNIJE]Građanski odgoj - izbori 2021.
Valentina Vujnović / datum: 8. 9. 2021. 21:24
Predsjednica Elizabeta!
U prvom tjednu nastave biraju se predsjednici razreda, njihovi zamjenici i predstavnici Vijeća učenika.
Svaka razredna zajednica ima svoje načine, a naši učenici 7.a razreda s razrednicom Majom O. danas su odradili svoje izbore na malo drugačiji način.
Svi su učenici imali neku ulogu. Birački odbor, kandidati i njihovi zamjenici te članovi predsjedničke kampanje.
Svaki predsjednički kandidat imao je svoj tim koji mu je pomogao osmisliti predizbornu kampanju. Nakon priprema kandidati su se predstavili, kao i svoje zamjenike.
Glasačka kutija je čekala svoje glasačke listiće i nakon prebrojenih glasova, za predsjednicu je izabrana Elizabeta Božurić, njezina zamjenica Anamaria Bunjan.
Čestitke svim kandidatima i pobjednicama!

[OPŠIRNIJE]Doček prvašića!
Valentina Vujnović / datum: 6. 9. 2021. 11:37

Danas je vrlo važan dan, osobito za naše prvašiće - prvi dan nastave. Ravnateljica Valentina Vujnović ohrabrila je svojim govorom nove učenike i njihove roditelje te podijelila balone i čokolade da se malo zaslade. Školsko zvono je oglasilo početak priredbe koju su pripremili učenici 2. i 3. razreda naše škole kako bi dočekali nove vesele učenike. Na kraju priredbe svi su zajedno zapjevali pjesmu Kad si sretan s učiteljicom Majom. Sretno svima, a najviše našim prvašićima!


[OPŠIRNIJE]PREHRANA UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Valentina Vujnović / datum: 5. 9. 2021. 10:49

Poštovani učenici i roditelji,

prehrana (TOPLI OBROCI) učenika u školskoj kuhinji započet će 13. rujna 2021. godine. Prvi tjedan učenici nose svoju hranu u školu. Cijena prehrane po danu je 6,00 kuna. Cijena za mjesec rujan je 85,00 kuna. Pravo na besplatnu prehranu, u sklopu projekta „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021.-2022.)“ financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, imaju učenici čiji roditelji ostvaruju pravo na dječji doplatak, Zahtjev za besplatnu prehranu dostavit će vam razrednici, a i priložen je ovdje, pod "Opširnije". Uz zahtjev potrebno je priložiti: 

1. Važeće Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu
                                       ILI
2. Potvrdu o isplaćenom doplatku za djecu HZMO-a (potvrda je dostupna i u              sustavu e-Građani)
                                     ILI
3. Potvrdu o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata            dječjeg doplatka.

Ukoliko bude potrebe za dodatnom dokumentacijom, roditelje će razrednici obavijestiti naknadno, u slučaju da nešto dodatno zatraži ministarstvo ili županija.


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid - 19 vezano za rad u školama u školskoj godini 2021./2022.
Valentina Vujnović / datum: 2. 9. 2021. 08:42

U prilogu su informacije za sve dionike nastavnog procesa.


[OPŠIRNIJE]Početak školske godine 2021./2022.
Valentina Vujnović / datum: 1. 9. 2021. 18:00

Poštovani učenici i roditelji,
6. rujna 2021. počinjemo s nastavom u novoj školskoj godini. Nastava će se izvoditi u Područnoj školi Češko selo u Petrinji.
Prvi tjedan, u jutarnjoj smjeni su učenici nižih razreda (1. - 4.), a u poslijepodnevnoj učenici viših razreda (5. - 8.). Jutarnja smjena počinje u 8,00 sati. Poslijepodnevna smjena za učenike nižih razreda počinje u 13,30 sati, a za učenike viših razreda u 13,00 sati. Školski satovi će trajati 40 minuta.
Za sve učenike je organiziran prijevoz. Roditelji koji žele, mogu sami dovesti i odvesti učenika. Detaljan plan prijevoza bit će objavljen sutra, 2. rujna 2021. godine, a isti će vam dostaviti i razrednici.
Lijep pozdrav i sretno nam svima u novoj školskoj godini!


[OPŠIRNIJE]KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Valentina Vujnović / datum: 31. 8. 2020. 21:03

KALENDAR  RADA  ZA ŠKOLSKU 2022./2023. GODINU

smileysmileysmileysmiley

U ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine započinje nastava u školskoj 2022./2023. godini i traje do srijede, 21. lipnja 2023. godine.


NASTAVA

Nastava počinje 5. rujna 2022. godine, a završava 21. lipnja 2023. godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta:

1.polugodište, koje traje od 5. rujna 2022. godine do 23. prosinca 2022.g.

2.polugodište, koje traje od 9. siječnja 2023. godine do 21. lipnja 2023.g.

Nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana, odnosno 35 nastavnih tjedana.


UČENIČKI ODMORI

Jesenski učenički odmor traje od 31. listopada 2022. do 1. studenoga 2022., s tim da nastava počinje 2. studenoga 2022.

Prvi dio zimskog odmora traje od 27. prosinca 2025. do 5. siječnja 2023., s tim da nastava počinje 9. siječnja 2023.

Drugi dio zimskog odmora traje od 20. veljače 2023. do 24. veljače 2023., s tim da nastava počinje 27. veljače 2023.

Proljetni učenički odmor traje od 6. travnja 2023. do 14. travnja 2023., s tim da nastava počinje 17. travnja 2023.

Ljetni učenički odmor traje od 23. lipnja 2023., osim za učenike/ce koji/koje polažu razredni ispit ili pohađaju dopunski rad.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju